ΥΛΙΚΑ

  • 10 παντζάρια (βολβοί)
  • 250 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 1 φλιτζ. φιστίκια Αιγίνης καβουρντισμένα
  • Λίγα φύλλα ρόκας
  • Ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. πετιμέζι
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τυλίγουμε τα ακαθάριστα παντζάρια σε αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς 1,5 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Τα ξεφλουδίζουμε, κόβουμε σε λεπτές ροδέλες και τα αλατίζουμε.
  3. Σε πιατέλα στρώνουμε τα παντζάρια, τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο, πετιμέζι, καβουρντισμένα φιστίκια και κατσικίσιο τυρί σε φέτες.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο Wine Library του GB Corner.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα