ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ. φακές βρασμένες
- 1 φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες
- Σπόροι από μισό ρόδι
- Φιλέτα από 2 μανταρίνια
- Λίγα φύλλα ρόκας, σπανάκι και άνηθο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 300 γρ. συκωτάκια πουλιών
- 1 ποτηράκι κρασί λευκό
- Λίγο θυμάρι
- Χυμός από μισό λεμόνι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
- 100 ml ελαιόλαδο
- 25 γρ. μηλόξιδο
- 25 γρ. χυμός μανταρίνι
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα συκωτάκια πουλιών με αλάτι και πιπέρι 4-5 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το θυμάρι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
- Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας.
- Σερβίρουμε τις φακές, προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, αλάτι, πιπέρι, το φινόκιο, τα φύλλα σαλάτας, τους σπόρους ροδιού, τα μανταρίνια, περιχύνουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με τα συκωτάκια.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο Wine Library του GB Corner.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα