ΥΛΙΚΑ

  • 1 σελινόριζα καθαρισμένη και κομμένη σε φέτες
  • 1 γλυκοπατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε φέτες
  • 1 ρέβα καθαρισμένη και κομμένη σε φέτες
  • 1 κυδώνι καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
  • Φλοίδες γραβιέρας Κρήτης
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα ζωμός λαχανικών
  • Συκομαΐδα
  • 2 κ.σ. γλάσο από ξιδι βαλσαμικό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Πρέζα θυμάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε πυρέξ στρώνουμε τις φέτες από τις ρίζες εναλλάξ, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ζωμό λαχανικών να τα σκεπάσει μέχρι τη μέση.
  2. Καλύπτουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
  3. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.
  4. Αποσύρουμε το πυρέξ από τον φούρνο και περιχύνουμε με γλάσο βαλσαμικό.
  5. Γαρνίρουμε με λεπτές φέτες συκομαΐδα και γραβιέρα.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο Wine Library του GB Corner.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα