ΥΛΙΚΑ

  • 170 γρ. βάση πίτας
  • 100 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 100 γρ. παντζάρια
  • 150 γρ. πορτοκάλι
  • 50 γρ. macademia
  • 300 ml ελαιόλαδο
  • 5 γρ. θυμάρι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΒΑΣΗ ΠΙΤΑΣ

  • 2,6 κιλά αλεύρι 00
  • 70 γρ. αλάτι
  • 10 γρ. μαγιά νωπή
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1,2 λίτρο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάση πίτας: Βάζουμε το νερό, τη μαγιά, και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τον γάντζο στο μίξερ.
  2. Ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι.
  3. Στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα και μετά στη δεύτερη σκάλα, μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
  4. Βγάζουμε και πλάθουμε σε μπάλες στο επιθυμητό μέγεθος.
  5. Ολοκλήρωση - παρουσίαση: Βράζουμε τα παντζάρια, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, λίγο χυμό πορτοκάλι, αλάτι και πιπέρι.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς, 7-8 λεπτά τη βάση με το μισό κατσικίσιο τυρί και τα παντζάρια που έχουμε στρώσει κατά μήκος της πίτας.
  7. Μόλις ψηθεί, προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί, φιλέτα από πορτοκάλι, τριμμένο macademia και ελαιόλαδο.


Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Vezené.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα