ΥΛΙΚΑ

  • 170 γρ. βάση πίτας
  • 120 γρ. κολοκάσι
  • 30 γρ. γιαούρτι
  • 30 γρ. παρμεζάνα
  • 70 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 40 γρ. αυγοτάραχο
  • Ξύσμα μοσχολέμονου

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΒΑΣΗ ΠΙΤΑΣ

  • 2,6 κιλά αλεύρι 00
  • 70 γρ. αλάτι
  • 10 γρ. μαγιά νωπή
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1,2 λίτρο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε το νερό, τη μαγιά και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τον γάντζο στο μίξερ.
  2. Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι.
  3. Στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα και μετά στη δεύτερη σκάλα, μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
  4. Βγάζουμε και πλάθουμε σε μπάλες στο επιθυμητό μέγεθος.
  5. Βράζουμε το κολοκάσι σε ζωμό και το κόβουμε σε μικρές φέτες.
  6. Ανακατεύουμε στο γιαούρτι την παρμεζάνα και το μισό ελαιόλαδο.
  7. Ανοίγουμε τη βάση της πίτας και στρώνουμε το γιαούρτι.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς, 7 λεπτά και στο τελείωμα βάζουμε το κολοκάσι, αυγοτάραχο σε φέτες, ξύσμα μοσχολέμονο και ελαιόλαδο.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Vezené.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα