ΥΛΙΚΑ
- 170 γρ. βάση πίτας
- 120 γρ. κολοκάσι
- 30 γρ. γιαούρτι
- 30 γρ. παρμεζάνα
- 70 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια
- 20 ml ελαιόλαδο
- 40 γρ. αυγοτάραχο
- Ξύσμα μοσχολέμονου
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΒΑΣΗ ΠΙΤΑΣ
- 2,6 κιλά αλεύρι 00
- 70 γρ. αλάτι
- 10 γρ. μαγιά νωπή
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1,2 λίτρο νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε το νερό, τη μαγιά και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τον γάντζο στο μίξερ.
- Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι.
- Στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα και μετά στη δεύτερη σκάλα, μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
- Βγάζουμε και πλάθουμε σε μπάλες στο επιθυμητό μέγεθος.
- Βράζουμε το κολοκάσι σε ζωμό και το κόβουμε σε μικρές φέτες.
- Ανακατεύουμε στο γιαούρτι την παρμεζάνα και το μισό ελαιόλαδο.
- Ανοίγουμε τη βάση της πίτας και στρώνουμε το γιαούρτι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς, 7 λεπτά και στο τελείωμα βάζουμε το κολοκάσι, αυγοτάραχο σε φέτες, ξύσμα μοσχολέμονο και ελαιόλαδο.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Vezené.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα