ΥΛΙΚΑ

  • 170 γρ. βάση πίτας
  • 40 γρ. τυρί κρέμα
  • 40 γρ. παρμεζάνα
  • 50 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια
  • 1 αυγό
  • 20 γρ. πανσέτα καπνιστή
  • 50 γρ. μανιτάρια κανθαρέλα
  • 50 γρ. μανιτάρια μαύρη τρομπέτα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΖΥΜΗ

  • 2,6 κιλά αλεύρι 00
  • 70 γρ. αλάτι
  • 10 γρ. μαγιά νωπή
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1,2 λίτρο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάση πίτας: Βάζουμε το νερό, τη μαγιά και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τον γάντζο στο μίξερ.
  2. Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι. Στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα και μετά στη δεύτερη σκάλα, μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
  3. Βγάζουμε και πλάθουμε σε μπάλες στο επιθυμητό μέγεθος.
  4. Ολοκλήρωση - παρουσίαση: Σοτάρουμε σε λίγο βούτυρο τα μανιτάρια με φρέσκο κρεμμύδι και αλάτι για 1 λεπτό.
  5. Ποσάρουμε το αυγό σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό και ξίδι σε μέτρια φωτιά.
  6. Μισοψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς, για 5 λεπτά, τη ζύμη της πίτας με το τυρί κρέμα και την παρμεζάνα.
  7. Τοποθετούμε τη μοτσαρέλα, την πανσέτα και τα μανιτάρια και ξαναψήνουμε για 4 λεπτά.
  8. Τέλος, προσθέτουμε το αυγό, πιπέρι, ελαιόλαδο και κόβουμε σε διαγώνιες φέτες.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Vezené.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα