ΥΛΙΚΑ
- 1 κ. πατάτες
- 60 γρ. κρεμμύδι σοταρισμένο
- 2 κρόκοι αυγών
- 80 γρ. Μετσοβόνε τριμμένο
- 100 γρ. απάκι κομμένο σε κυβάκια
- 10 γρ. μαϊντανός
- 10 γρ. τσάιβς
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
- Αφαιρούμε τη φλούδα τους και τις περνάμε από τη μηχανή του πουρέ.
- Αφήνουμε σε μπολ μέχρι να κρυώσει αρκετά.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
- Πανάρουμε και τηγανίζουμε.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ
- 500 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 100 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 20 γρ. σκόρδο
- 30 ml κρασί λευκό
- 100 γρ. ζωμός λαχανικών
- 450 γρ. πιπεριές Φλωρίνης ψημένες και ξεφλουδισμένες
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 γρ. βασιλικός ψιλοκομμένος
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά με ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο, κονκασέ, αλάτι, πιπέρι, δάφνη, ζάχαρη και αφήνουμε να σιγοβράσουν τα υλικά για 30 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες πιπεριές και τον βασιλικό και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε τις κροκέτες και συνοδεύουμε με τη σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο bar restaurant Coyoacan στο Θησείο.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα