ΥΛΙΚΑ
- 1 κ. μύδια με το κέλυφος
- ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 κεφάλι σκόρδο ψημένο
- ½ τζίντζερ χτυπημένο στο γουδί
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- Χυμός από μισό λεμόνι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
- Σπασμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το σκόρδο με το κρεμμύδι, το τζίντζερ και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το πιπέρι, σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τα μύδια και σκεπάζουμε το σκεύος.
- Αφήνουμε τα μύδια να αχνιστούν 4 λεπτά.
- Ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή καυκαλήθρες και συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές για το ζουμάκι.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Scorpina στο Ψυχικό.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα