ΥΛΙΚΑ
- 1 κ. χάβαρα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Χυμός από ½ λεμόνι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Φρέσκια ρίγανη
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά τοποθετούμε τα χάβαρα, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, σκεπάζουμε και τα αχνίζουμε για 3 λεπτά μέχρι να ανοίξουν το κέλυφός τους.
- Προσθέτουμε το πιπέρι, φρέσκια ρίγανη και σερβίρουμε γαρνίροντας με μαϊντανό.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Scorpina στο Ψυχικό.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα