ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ. χάβαρα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Χυμός από ½ λεμόνι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Φρέσκια ρίγανη
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά τοποθετούμε τα χάβαρα, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, σκεπάζουμε και τα αχνίζουμε για 3 λεπτά μέχρι να ανοίξουν το κέλυφός τους.
  2. Προσθέτουμε το πιπέρι, φρέσκια ρίγανη και σερβίρουμε γαρνίροντας με μαϊντανό.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Scorpina στο Ψυχικό.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα