ΥΛΙΚΑ
- 2 κ. ψάρια διάφορα (μπακαλιάρος, σκορπίνα, σαλούβαρδο, πεσκανδρίτσα, χάνος, καπόνι, σκαθάρι, καβούρι, γαρίδες)
- 3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- 3 κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 1 ποτηράκι ελαιόλαδο
- 1 νεροπότηρο θαλασσινό νερό
- 1-2 κ.γ. πιπέρι
- Χυμός 2 λεμονιών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε βαθιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά βράζουμε τα κρεμμύδια και τις πατάτες με το θαλασσινό νερό για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το καβούρι, τις γαρίδες και μετά τοποθετούμε σφιχτά τα σκληρά ψάρια, που είναι η σκορπίνα, τα καπόνια και οι χάνοι.
- Συνεχίζουμε με τα μαλακά ψάρια που είναι ο μπακαλιάρος και ο σαλούβαρδος.
- Προσθέτουμε νερό περίπου μέχρι να σκεπάσει τα ψάρια και βράζουμε για 15 λεπτά.
- Ρίχνουμε πιπέρι, τον χυμό από τα λεμόνια και συνεχίζουμε να βράζουμε για 1 λεπτό.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα