ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. αρνί μπούτι χωρίς κόκαλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. κάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για τη σάλτσα κάρι: Σε κατσαρόλα προσθέτουμε την ντομάτα, το κρεμμύδι και δύο ποτήρια νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
- Αδειάζουμε σε μπλέντερ, προσθέτουμε το κάρι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε τη σάλτσα κάρι, το ελαιόλαδο και σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
- Σε άλλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το κρέας, το σκεπάζουμε με νερό και βράζουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε τη σος, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Royal Indian Chef στη λεωφόρο Συγγρού 9.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα