ΥΛΙΚΑ

  • 1 καρότο τριμμένο
  • 100 γρ. λάχανο τριμμένο
  • 100 γρ. κουνουπίδι τριμμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα κύμινο ολόκληρο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. αλεύρι άσπρο
  • 1 πρέζα κορν φλάουρ
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • 1 κ.σ. τριμμένο αμύγδαλο για γαρνίρισμα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΥ

  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ ντομάτα ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. κάρι
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. βούτυρο φρέσκο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και πλάθουμε μπαλάκια σε σχήμα κεφτέ.
  2. Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε τους κεφτέδες απ' όλες τις πλευρές.
  3. Για τη σάλτσα κάρι: Σε κατσαρόλα προσθέτουμε την ντομάτα, το κρεμμύδι, δύο ποτήρια νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
  4. Αδειάζουμε σε μπλέντερ, προσθέτουμε το κάρι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε τη σάλτσα κάρι, το βούτυρο, σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τους κεφτέδες.
  7. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τριμμένο αμύγδαλο.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Royal Indian Chef στη λεωφόρο Συγγρού 9.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα