ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΖΥΜΗ
- 25 γρ. βούτυρο
- 27,5 γρ. ελαιόλαδο
- ½ αυγό
- 50 γρ. γιαούρτι
- 5 γρ. αλάτι
- 250 γρ. αλεύρι
- Ελάχιστο νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ με τον γάντζο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Δουλεύουμε λίγο με τα χέρια και κόβουμε σε μερίδες των 70 γρ.
- Κρατάμε τα ζυμαράκια σκεπασμένα με μεμβράνη στο ψυγείο.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ
- 125 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
- 125 γρ. σέσκουλα ψιλοκομμένα
- 25 γρ. μυρώνια ψιλοκομμένα
- 25 γρ. καυκαλήθρες ψιλοκομμένες
- ¼ μάτσο άνηθος ψιλοκομμένος
- 60 γρ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Χυμός από ½ λεμόνι
- 75 γρ. ανθότυρο σε κομμάτια
- 75 γρ. βολάκι Άνδρου τριμμένο
- Αλάτι
- 110 γρ. γιαούρτι πρόβειο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανοίγουμε 5 λεπτά στρογγυλά φύλλα.
- Σε μπολ ρίχνουμε τα υλικά της γέμισης εκτός από το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
- Μοιράζουμε τη γέμιση στα φύλλα ζύμης και κλείνουμε σε μισοφέγγαρα, βρέχοντας εσωτερικά τις άκρες με λίγο νερό για να κολλήσει η ζύμη.
- Σε σχάρα ή σχαροτήγανο και σε χαμηλή θερμοκρασία ψήνουμε τις πίτες και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
- Τις τελειώνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10 λεπτά περίπου μέχρι να γίνουν τελείως τραγανές.
- Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με πρόβειο γιαούρτι.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο The Zillers» (Μητροπόλεως 54).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα