ΥΛΙΚΑ
- 2 φλ. αλεύρι
- 1 φλ. ζάχαρη
- 2/3 φλ. ελαιόλαδο
- ¼ φλ. κακάο σκόνη
- ½ φλ. καρύδια χοντροκομμένα
- 2 φλ. τριμμένο κολοκύθι και στυμμένο
- 1 φλ. σταγόνες σοκολάτας
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. σόδα σκόνη
- 2 κ.γ. βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Σε μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί και να είναι το μείγμα στεγνό.
- Ρίχνουμε τα κολοκύθια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας, τα καρύδια και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψί διαστάσεων 36x23 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 έως 35 λεπτά.
- Αποσύρουμε και μόλις κρυώσει κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Βαρδής (Καισαρείας 9, πλατεία Υμηττού, 210 7629972).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα