ΥΛΙΚΑ

  • 2 φλ. αλεύρι
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 2/3 φλ. ελαιόλαδο
  • ¼ φλ. κακάο σκόνη
  • ½ φλ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 2 φλ. τριμμένο κολοκύθι και στυμμένο
  • 1 φλ. σταγόνες σοκολάτας
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. σόδα σκόνη
  • 2 κ.γ. βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το αλάτι και ανακατεύουμε.
  2. Σε μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί και να είναι το μείγμα στεγνό.
  4. Ρίχνουμε τα κολοκύθια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας, τα καρύδια και ανακατεύουμε.
  6. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψί διαστάσεων 36x23 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 έως 35 λεπτά.
  7. Αποσύρουμε και μόλις κρυώσει κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Βαρδής (Καισαρείας 9, πλατεία Υμηττού, 210 7629972).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα