ΠΓΔΜ: Ζάεφ και Ιβάνοφ πανηγυρίζουν την υπογραφή του πρωτοκόλλου προσχώρησης στο ΝΑΤΟ

ΠΓΔΜ: Ζάεφ και Ιβάνοφ πανηγυρίζουν την υπογραφή του πρωτοκόλλου προσχώρησης στο ΝΑΤΟ Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ χαρακτήρισε τη σημερινή ως «ιστορική ημέρα», με αφορμή την υπογραφή του πρωτοκόλλου προσχώρησης της χώρας στο ΝΑΤΟ.

«Σήμερα, η μεγαλύτερη στρατιωτική συμμαχία στον κόσμο, το ΝΑΤΟ, μας καλωσόρισε. Σήμερα, καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι μαζί με τους συμμάχους μας, στην ίδια Συμμαχία. Είμαστε χαρούμενοι και πρέπει να είμαστε, διότι εξασφαλίσαμε μόνιμη σταθερότητα στη χώρα μας. Εξασφαλίσαμε ασφάλεια και ειρήνη. Η πρόοδος και η ανάπτυξη είναι πλέον μονόδρομος. Οι γενιές μας και τα παιδιά των γενεών μας θα ζουν καλύτερα στη χώρα και στην περιοχή» ανέφερε ο κ. Ζάεφ, σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Την υπογραφή του πρωτοκόλλου προσχώρησης της χώρας στο ΝΑΤΟ χαιρέτισε και ο Πρόεδρος της πΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση από το γραφείο του, τασσόταν ανέκαθεν υπέρ της εκπλήρωσης των στρατηγικών συμφερόντων της χώρας.

«Ωστόσο, ο Πρόεδρος θεωρεί ότι, δυστυχώς, παραμένει ως γεγονός πως της σημερινής υπογραφής του πρωτοκόλλου προηγήθηκε η σύναψη συμφωνίας για την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της Δημοκρατίας Μακεδονίας, η οποία προκάλεσε ανεπανόρθωτη ζημιά στα εθνικά συμφέροντα της χώρας» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν προχωρούν σε απολύσεις στη φιλανθρωπική τους οργάνωση

Η φιλανθρωπική οργάνωση Archewell έχει χρηματοδοτήσει μια σειρά δράσεων, μεταξύ των οποίων δωρεές ύψους 500.000 δολαρίων για την υποστήριξη τραυματισμένων παιδιών στη Γάζα και την Ουκρανία
THE LIFO TEAM