Ο Τραμπ θα κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ

Ο Τραμπ θα κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ Facebook Twitter
EPA
0

Ναι αναμένεται να πει στον δικομματικό προϋπολογισμό ο Ντόναλντ Τραμπ, αλλά αμέσως μετά την υπογραφή του αναμένεται να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα υπογράψει το δικομματικό νομοσχέδιο προϋπολογισμού για την αποφυγή ενός δεύτερου shutdown, αλλά θα κηρύξει αυτομάτως κατάσταση έκτακτης εθνικής ανάγκης για την κατάσταση στα σύνορα με το Μεξικό, δήλωσαν εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου και ο ηγέτης της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στην Γερουσία Μιτς Μακόνελ.

«Ανέφερε ότι είναι έτοιμος να υπογράψει το νομοσχέδιο. Επίσης, την ίδια στιγμή, θα κηρύξει κατάσταση έκτακτης εθνικής ανάγκης», είπε ο Μακόνελ.

«Του τόνισα ότι θα τον στηρίξω στην κήρυξη κατάστασης έκτακτης εθνικής ανάγκης».

Οι Δημοκρατικοί έχουν διαμηνύσει ότι θα προσφύγουν στα δικαστήρια εναντίον αυτού του έκτακτου μέτρου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/DPA/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μπαρντελά ακύρωσε ομιλία του στις ΗΠΑ αφού πρώην σύμβουλος του Τραμπ εμφανίστηκε να κάνει «ναζιστική χειρονομία»

Διεθνή / Ο Μπαρντελά ακύρωσε ομιλία του στις ΗΠΑ μετά τη «ναζιστική χειρονομία» του πρώην σύμβουλου του Τραμπ, Στιβ Μπάνον

O Γάλλος ακροδεξιός ηγέτης ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει σε συνέδριο συντηρητικών, προτού ακυρώσει την εμφάνισή του λόγω της χειρονομίας του Στιβ Μπάνον
LIFO NEWSROOM