Βενεζουέλα: Ο στρατός έκαψε φορτηγό με ανθρωπιστική βοήθεια

Βενεζουέλα: Ο στρατός έκαψε φορτηγό με ανθρωπιστική βοήθεια Facebook Twitter
EPA
1

Ένα φορτηγό που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια πυρπολήθηκε στα σύνορα της Κολομβίας με την Βενεζουέλα, όταν οι στρατιωτικές και οι αστυνομικές δυνάμεις της Βενεζουέλας επενέβησαν για να εμποδίσουν την πορεία της φάλαγγας, όπως κατήγγειλε η βουλευτής της αντιπολίτευσης Γκάμπι Αρεγιάνο.


«Οι άνθρωποι προστατεύουν το φορτίο του πρώτου φορτηγού και φροντίζουν για την ανθρωπιστική βοήθεια που ο (πρόεδρος Νικολάς) Μαδούρο, ο δικτάτορας, ζήτησε να καεί», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Γκάμπι Αρεγιάνο, που βρισκόταν κοντά στην γέφυρα Σανταντέρ ανάμεσα στην Κολομβία και την Βενεζουέλα, όπου ξέσπασαν συγκρούσεις.

Νωρίτερα, τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Σάντα Ελένα ντε Ουαϊρέν, στα σύνορα της Βενεζουέλας με τη Βραζιλία, σύμφωνα με γιατρό του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκαν και μη κυβερνητική οργάνωση υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας επιχειρούν να μπλοκάρουν τις φάλαγγες των φορτηγών που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια από την Βραζιλία και έρχονται σε σύγκρουση με τους κατοίκους. 

Ένας από τους νεκρούς ήταν ένα παιδί μόλις 14 ετών.


«Οι δύο θάνατοι είναι αποτέλεσμα της καταστολής των στρατιωτικών κατά την διάρκεια των συγκρούσεων στην Σάντα Ελένα ντε Ουαϊρέν. Και οι δύο σκοτώθηκαν από σφαίρες, ο ένας στο κεφάλι», δήλωσε ο Ολναρ Ορτίθ, ακτιβιστής της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Foro Penal, που αντιτίθεται στην κυβέρνηση του Καράκας. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΑΝΙΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Δεν μπορείτε να προσαρτήσετε άλλες χώρες»: Δανία και Γροιλανδία απαντούν στον Τραμπ

Η νέα τοποθέτηση από τους πρωθυπουργούς της Δανίας και της Γροιλανδίας έρχεται μετά την ανακοίνωση του Τραμπ ότι διορίζει ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το αρκτικό νησί
THE LIFO TEAM
Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Διεθνή / Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Καθημερινά, περίπου 130 μωρά γεννιούνται στη Λωρίδα της Γάζας, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης, με το σύστημα υγείας να βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και τις βασικές προμήθειες να εξαντλούνται
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Μεγάλοι άνθρωποι αλλά και μικρά παιδιά σκοτώνονται από το καθεστώς Μαδούρο, τόνοι φαρμάκων και φαγητού κατάσχονται ή καίγονται......ο Αλέξης και ο Παπαδημούλης στο πλευρό του Μαδούρο. Και όλα σας φαίνονται καλά και αθώα. Πρόοδος, αριστερά. Καληνύχτα.