Ένταση στη Βουλή: Αναφορές σε «νταηλίκια» και «ρόπαλα»

Ένταση στη Βουλή: Αναφορές σε «νταηλίκια» και «ρόπαλα» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα στην ολομέλεια της Βουλής, μεταξύ του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Τζαβάρα και της Τασίας Χριστοδουλοπούλου και του Πέτρου Κωνσταντινέα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφορμή στάθηκε το ζήτημα της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης της Νέας Δημοκρατίας για τη συζήτηση του αθλητικού νομοσχεδίου, με τους βουλευτές να ανεβάζουν γρήγορα τους τόνους κάνοντας αναφορές σε «νταηλίκια» και «ρόπαλα».  

Τι είχε προηγηθεί 

Μετά την πρώτη εισήγηση, ο λόγος δόθηκε στη βουλευτή της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη που ανεβαίνοντας στο βήμα, ενημέρωσε ότι θα μιλήσει αντί του κ. Τζαβάρα, που είναι μεν ορισμένος από τον γραμματέα της ΚΟ ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αλλά απουσίαζε από την αίθουσα. 

Κλείνοντας την τοποθέτηση, ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος ζήτησε από την κα Μπακογιάννη να επιβεβαιώσει στο Σώμα της Βουλής ότι είχε συνεννοηθεί με τον κ. Τζαβάρα για την αντικατάσταση του.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, απάντησε «Μην φοβάστε κ. πρόεδρε, εμείς δεν έχουμε τέτοια προβλήματα» και τότε ο προεδρεύων σχολίασε «σας το λέω, γιατί υπήρξε επικοινωνία με τον κ. Τζαβάρα και μου είπε ότι δεν ισχύει η αντικατάστασή του». 

Λίγο αργότερα – και αφού η Ντόρα Μπακογιάννη είχε αποχωρήσει από την Ολομέλεια – ο κ. Τζαβάρας ζήτησε να πάρει τον λόγο ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, για να απαντήσει στην τοποθέτηση που έκανε ο υφυπουργός Αθλητισμός κ. Γιώργος Βασιλιάδης επί του νομοσχεδίου.

Όμως η προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο παριστάμενος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας (που βρισκόταν στα υπουργικά έδρανα για να συνομιλήσει με τον υφυπουργό) αντέδρασαν στο αίτημά του κ. Τζαβάρα, υποστηρίζοντας του ότι δεν είναι δυνατόν να του δοθεί ο λόγος, καθώς δεν ήταν αυτός ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αλλά η κα Ντόρα Μπακογιάννη.

Αναλυτικά οι διάλογοι που ακολούθησαν:

 

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Θα μιλήσουν τρεις βουλευτές και ενδιάμεσα ένας κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Κύριε Τζαβάρα, μίλησε η κυρία Μπακογιαννη ως κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ.

Κώστας Τζαβάρας: Όσο και εάν προσπαθείτε να με ερεθίσετε, δεν θα τα καταφέρετε. Το κόμμα μου εγγράφως σας έχει γνωστοποιήσει ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είμαι εγώ. Έγινε παρεξήγηση.

Σε αυτό το σημείο ο Πέτρος Κωνσταντινέας ακούστηκε να γελά. 

Κώστας Τζαβάρας (προς τον κ. Κωνσταντινέα): Ποίος γελά έτσι, εσύ;

Ο Πέτρος Κωνσταντινέας φαίνεται να του απαντά κάτι που ωστόσο δεν ακούγεται καθαρά. 

Κώστας Τζαβάρας: Επιτέλους πρέπει να σέβεστε αυτούς που έχουν το δικαίωμα να μιλήσουν. Σας έχουν φέρει εσάς εδώ για μπράβο;

Και πάλι ο Πέτρος Κωνσταντινέας απαντά κάτι που δεν ακούγεται προκαλώντας την ακόλουθη απόκριση από τον Κώστα Τζαβάρα: «Τα μούτρα σας να κοιτάξετε στον καθρέφτη, είσαι όργανο της προέδρου. Δεν θα μου στερήσετε το λόγο. Τέτοια νταηλίκια. Όχι σε μένα. Αυτά για τα ρόπαλα».

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Κύριε Τζαβάρα, δεν σας αναγνωρίζω, έχετε χάσει την ψυχραιμία σας. Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές χάνετε την ψυχραιμία σας - χάνετε το μέτρο.

Κώστας Τζαβάρας: Εσείς κυρία πρόεδρε μην τον εμψυχώνετε (σ.σ τον Πέτρο Κωνσταντινέα) και λειτουργεί σαν νευρόσπαστο (...) Τα ρόπαλα να τα μοιράζεστε μαζί με την Χρυσή Αυγή, όπως είπε ο κύριος για ρόπαλα πριν. Εμείς είμαστε φιλελεύθεροι δημοκράτες και δεν θα μας απαγορεύσετε να μιλήσουμε.

Τασία Χριστοδουλοπούλου: «Αυτά να τα πείτε κ. Τζαβάρα στους συναδέλφους σας. Λύστε τα κομματικά σας προβλήματα μεταξύ σας! Εάν είναι δυνατόν να βρεθούμε από πάνω και απολογούμενοι».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

Πολιτική / Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

«Η ΝΔ προτείνει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη λειτουργία του Οργανισμού από την ίδρυσή του έως σήμερα ώστε να αντιμετωπιστούν οι βαθιά ριζωμένες παθογένειες και οι διακομματικές αστοχίες» ανέφερε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέϊνερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Πολιτική / Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέινερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών σε λύκειο της περιοχής - «Δίχτυα στις μπασκέτες θα βάλει από τα λεφτά που πήρε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
LIFO NEWSROOM
Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800 χιλ. ευρώ

Πολιτική / Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800.000 ευρώ τον μήνα

«Θα καταθέσουμε αύριο δήλωση συμμετοχής στο SAFE, με το 1,2 δισ. ευρώ δημοσιονομικό χώρο που μου έδωσε μετά από διαπραγμάτευση το υπουργείο Οικονομικών», είπε ο Νίκος Δένδιας
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Λειψυδρία: Αλλάζει ριζικά το μοντέλο διαχείρησης υδάτων στη χώρα - Οι 5 βασικοί άξονες

Στη 19η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα στον κίνδυνο λειψυδρίας - Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό
LIFO NEWSROOM
Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

Πολιτική / Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

«Οι επιστροφές των παράνομων μεταναστών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM