Νέα Ζηλανδία: Συναγερμός σε όλη τη χώρα - Σφραγίζονται όλα τα τζαμιά

Νέα Ζηλανδία: Συναγερμός σε όλη τη χώρα - Σφραγίζονται όλα τα τζαμιά Facebook Twitter
0

Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι ζήτησε από όλα τα τεμένη της χώρας να κλείσουν, μετά τις αιματηρές επιθέσεις σε τζαμιά που διαπράχθηκαν νωρίτερα στην πόλη Κράιστσερτς.

Μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί ότι συνέλαβαν τέσσερις υπόπτους μετά τις επιθέσεις ενόπλων σε δύο τεμένη στο κέντρο της πόλης Κράιστσερτς.

Ωστόσο ακόμη δεν είναι βέβαιο πως όλοι οι δράστες έχουν συλληφθεί.

«Τέσσερα [πρόσωπα] κρατούνται. Τρία είναι άνδρες και μία είναι γυναίκα», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας Μάικ Μπους σε δημοσιογράφους στην Ουέλινγκτον.

«Υπάρχουν επίσης πληροφορίες για αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν τοποθετηθεί σε αυτοκίνητα, τους οποίους μπορέσαμε να εξουδετερώσουμε», πρόσθεσε.

Ο Μπους τόνισε πως δεν είναι αυτή τη στιγμή δυνατόν να ειπωθεί με ασφάλεια αν η ενέργεια αυτή ήταν μεμονωμένη ή όχι. «Σε αυτό το χρονικό σημείο δεν πρέπει να κάνουμε απολύτως καμία υπόθεση», σημείωσε.

Νεοζηλανδικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι οι νεκροί είναι δεκάδες και υπάρχουν φόβοι ότι θα ξεπεράσουν τους τριάντα.

Ο Μπους από την πλευρά του αρκέστηκε να πει ότι ο αριθμός των νεκρών είναι «μεγάλος».

Η New Zealand Herald μεταδίδει ότι το όνομα του ενός εκ των δραστών είναι Μπρέντον Τάραντ (Brenton Tarrant). Κατά το ίδιο δημοσίευμα ο Τάραντ είναι 28 ετών και είναι Αυστραλός.

Νέα Ζηλανδία: Συναγερμός σε όλη τη χώρα - Σφραγίζονται όλα τα τζαμιά Facebook Twitter
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν προχωρούν σε απολύσεις στη φιλανθρωπική τους οργάνωση

Η φιλανθρωπική οργάνωση Archewell έχει χρηματοδοτήσει μια σειρά δράσεων, μεταξύ των οποίων δωρεές ύψους 500.000 δολαρίων για την υποστήριξη τραυματισμένων παιδιών στη Γάζα και την Ουκρανία
THE LIFO TEAM