Το πολυβραβευμένο κτήμα Masciarelli στη βραδιά γευσιγνωσίας του JuJu Bar & Restaurant

Η ιδιοκτήτρια του κτήματος Marina Cvetic, ξενάγησε το κοινό στον συναρπαστικό κόσμο του κρασιού ενώ το γαστρονομικό μενού επιμελήθηκε ειδικά για τη βραδιά ο σεφ του εστιατορίου Σάββας Ληχανίδης.

The LiFO team, 27.3.2019 | 14:14

Την Τρίτη 19 Μαρτίου το JuJu Bar Restaurant φιλοξένησε το πολυβραβευμένο κτήμα Masciarelli στο δεύτερο «Gastronomic Session by Divani Collection» σε συνεργασία με την εταιρεία Jeroboam.

 

Η σύζυγος του Gianni Masciarelli και ιδιοκτήτρια του κτήματος Marina Cvetic, ξενάγησε το κοινό στον συναρπαστικό κόσμο του κρασιού και αφηγήθηκε στους επισκέπτες της βραδιάς την ιστορία και τα μυστικά του οίκου αλλά και τον τρόπο με τον οποίο ανέδειξαν τις τοπικές και μοναδικές ποικιλίες που συναντάμε μόνο στην περιοχή Abruzzo: την λευκή ποικιλία Trebbiano Abruzzese (Marina Cvetic Trebbiano D'Abruzzo Riserva) και την ερυθρή Montepulciano (Villa Gemma, Montepulciano D'Abruzzo), που σήμερα βρίσκονται στην κορυφή του ιταλικού αμπελώνα.

 

Το πολυβραβευμένο κτήμα Masciarelli στη βραδιά γευσιγνωσίας του JuJu Bar & Restaurant
Carpaccio Μυλοκόπι με Ξινόμηλο, Ketchup από Mango, Gel Τσίλι, Λάδι.

 

Οι ετικέτες κρασιού του κτήματος Masciarelli, σε συνδυασμό με το γαστρονομικό μενού τεσσάρων πιάτων που επιμελήθηκε ειδικά για τη βραδιά ο σεφ του εστιατορίου Σάββας Ληχανίδης, έκλεψαν τις εντυπώσεις.

 

Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν νοερά στην Ιταλία, μέσα από τις γεύσεις και τα αρώματα των τα κρασιών του κτήματος Masciarelli.

 

Η βραδιά ξεκίνησε με Carpaccio Μυλοκόπι με Ξινόμηλο, Ketchup από Mango, Gel Τσίλι, Λάδι. Συνεχίστηκε με το Ραβιόλι Γαρίδας με Μασκαρπόνε, Σάλτσα Vierge & Αφρό Αχινού, ταιριάζει απόλυτα με το Marina Cvetic Τrebbiano Riserva, Bianco.

 

Το πολυβραβευμένο κτήμα Masciarelli στη βραδιά γευσιγνωσίας του JuJu Bar & Restaurant
Το JuJu Bar Restaurant φιλοξένησε το πολυβραβευμένο κτήμα Masciarelli στο δεύτερο «Gastronomic Session by Divani Collection».

 

Το κυρίως πίατο ήταν Φιλέτο Μοσχαρίσιο Μπορντελαίζ, Πουρέ Παντζαριού με Φυστικοβούτυρο, Μανιτάρια King Oyster & Échalotes και το συνοδεύουμε με 'Villa Gemma', Montepulciano d' Abruzzo, Rosso.

 

Το κορυφαίο κρασί του κτήματος, που έβαλε το montepulciano και το Abruzzo στον χάρτη των fine wines, με εκφραστικά και σύνθετα αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, δαμάσκηνο, γλυκόριζα, καφέ και μπαχαρικά, ζωντανή οξύτητα και ατελείωτη διάρκεια. Η βραδιά έκλεισε με Finger Σοκολάτας Valrhona Biskelia με Σάλτσα Πορτοκαλιού

 

Το πολυβραβευμένο κτήμα Masciarelli στη βραδιά γευσιγνωσίας του JuJu Bar & Restaurant
Φιλέτο Μοσχαρίσιο Μπορντελαίζ, Πουρές Παντζαριού με Φυστικοβούτυρο, Μανιτάρια King Oyster & Échalotes.

 

Το πολυβραβευμένο κτήμα Masciarelli στη βραδιά γευσιγνωσίας του JuJu Bar & Restaurant
Finger Σοκολάτας Valrhona Biskelia με Σάλτσα Πορτοκαλιού.
Οδηγός Γεύσης