Συμφωνήθηκαν μέτρα της Αστυνομίας σε σταθμούς του μετρό και τα λεωφορεία

Συμφωνήθηκαν μέτρα της Αστυνομίας σε σταθμούς του μετρό και τα λεωφορεία Facebook Twitter
1

Αστυνομικά μέτρα σε μετρό και λεωφορεία περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψαν, σήμερα, ο ΟΑΣΑ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, η ενίσχυση της παρουσίας της αστυνομίας στους σταθμούς του μετρό, αλλά και στις περιοχές που δέχτηκαν πρόσφατα επιθέσεις τα αστικά λεωφορεία, καθώς και η εντατικοποίηση των ελέγχων της τροχαίας στις λεωφορειολωρίδες, συγκαταλέγονται στο Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψαν, σήμερα, ο ΟΑΣΑ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την μετακίνηση του ένστολου προσωπικού του υπουργείου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του ΟΑΣΑ.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφτηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Ιωάννη Σκουμπούρη και τον προϊστάμενο επιτελείου του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Ανδρέα Δασκαλάκη, στα γραφεία του ΟΑΣΑ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το μνημόνιο συνεργασίας περιλαμβάνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες - δράσεις που καλούνται να υλοποιήσουν οι δυο πλευρές.

Ειδικότερα, ο ΟΑΣΑ θα χορηγήσει ηλεκτρονικές κάρτες ελεύθερης μετακίνησης στους δικαιούχους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δηλαδή στους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες.

Αντίστοιχα, η Ελληνική Αστυνομία θα συνδράμει περαιτέρω, με σειρά δράσεων και μεταξύ άλλων, στη βελτίωση του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΑ, όπως στην επιτήρηση των λεωφορειολωρίδων, στη διευρυμένη φύλαξη σταθμών του μετρό και ηλεκτρικού και στην εντατικοποίηση της παρουσίας της σε περιοχές, όπως Ζεφύρι, Φυλή, Αχαρνές και Ασπρόπυργος.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Θάνατος 19χρονου αθλητή πολεμικών τεχνών – Σε εξέλιξη η έρευνα για τις συνθήκες του τραγικού περιστατικού

Ελλάδα / Χανιά: Θάνατος 19χρονου αθλητή πολεμικών τεχνών – Σε εξέλιξη η έρευνα για τις συνθήκες του τραγικού περιστατικού

Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια προπόνησης σε σχολή πολεμικών τεχνών στα Χανιά, όταν ο 19χρονος δέχθηκε ένα δυνατό χτύπημα στο κεφάλι από συναθλητή ή συναθλήτριά του
LIFO NEWSROOM
Χαλκιδική: Ο πατέρας του 19χρονου κατέθεσε μήνυση κατά αιρετών του Δήμου Κασσάνδρας

Ελλάδα / Χαλκιδική: Ο πατέρας του 19χρονου κατέθεσε μήνυση κατά αιρετών του Δήμου Κασσάνδρας

Η οικογένεια του αδικοχαμένου Γιάννη σύμφωνα με πληροφορίες θεωρεί πως ανοίγει ο δρόμος για την άσκηση ποινικών διώξεων σχετικά με τον θάνατο του γιου τους τον Αύγουστο του 2024
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια