ΓΙΑΧΙΑ ΣΙΝΟΥΑΡ

Ρωσία: Δεν έχουμε στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στη Βενεζουέλα

Ρωσία: Δεν έχουμε στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στη Βενεζουέλα Facebook Twitter
EPA
0

Η Ρωσία διαψεύδει κατηγορηματικά τις κατηγορίες των ΗΠΑ για αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στη Βενεζουέλα. 

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών απέρριψε σήμερα τους αμερικανικούς ισχυρισμούς, ότι Ρώσοι στρατιώτες έχουν μεταβεί στη Βενεζουέλα, τονίζοντας ότι η Μόσχα δεν έχει κρύψει τις επιδιώξεις των ειδικών της στο Καράκας.


«Η άφιξη των ειδικών της ρωσικής στρατιωτικής βιομηχανίας εξακολουθεί να ενοχλεί την Ουάσινγκτον (...) η Ρωσία έχει καταστήσει σαφές γιατί οι ειδικοί της έφθασαν στο Καράκας. Δεν πρόκειται για στρατεύματα. Επομένως, όλοι οι ισχυρισμοί για τη Ρωσία ότι διεξάγει στρατιωτική επιχείρηση στη Βενεζουέλα είναι απολύτως αβάσιμοι», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Μαρία Ζαχάροβα.

Δύο αεροπλάνα της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας έφθασαν το περασμένο Σάββατο έξω από το Καράκας και πιστεύεται ότι μετέφεραν σχεδόν 100 στελέχη των ρωσικών ειδικών δυνάμεων και προσωπικό της κυβερνοασφάλειας.

Η Ρωσία ανακοίνωσε πως έστειλε στρατιωτικούς στη Βενεζουέλα βάσει μιας συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας, όμως επέμεινε πως δεν συνιστούν απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα, απορρίπτοντας την απειλή του Τραμπ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΓΙΑΧΙΑ ΣΙΝΟΥΑΡ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρέσβης Ισραήλ στην Ελλάδα: Ενδείξεις ότι Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν τον Σινουάρ

Διεθνή / Πρέσβης Ισραήλ στην Ελλάδα: Ενδείξεις ότι Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν τον Σινουάρ

Υπουργοί που συμμετέχουν στο ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας, σύμφωνα με τα ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα Kan και Channel 12, ενημερώθηκαν ότι ο Σινουάρ είναι πιθανότατα νεκρός
LIFO NEWSROOM
Νορβηγία: Η πριγκίπισσα Μέτε Μάριτ θα περιορίσει τα δημόσια καθήκοντα για λόγους υγείας

Διεθνή / Νορβηγία: Η πριγκίπισσα Μέτε Μάριτ θα περιορίσει τα δημόσια καθήκοντα για λόγους υγείας

Η 50χρονη μέλλουσα βασίλισσα της Νορβηγίας διαγνώστηκε με χρόνια πνευμονική ίνωση το 2018 - Η εισβολή διαρρηκτών στο παλάτι και η σύλληψη του 27χρονου γιου της τον Αύγουστο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ