Κύπρος: Εκκενώθηκαν Mall και αεροπλάνο στη Λάρνακα μετά από απειλές για βόμβα

Κύπρος: Εκκενώθηκαν Mall και αεροπλάνο στη Λάρνακα μετά από απειλές για βόμβα Facebook Twitter
Φωτογραφία από philenews
0

Τεράστια αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα στην Κύπρο και συγκεκριμένα σε αεροπλάνο και στα mall Πάφου και Λεμεσού, καθώς υπήρξαν απειλές για βόμβες.

Οι Αρχές εκκένωσαν και τα δύο εμπορικά κέντρα γεγονός που προκάλεσε κυκλοφοριακή συμφόρηση από τα εκατοντάδες οχήματα που αποχωρούσαν μαζικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα Φιλελεύθερος, άγνωστοι με ηλεκτρονικό μήνυμα και με τηλεφώνημα αντιστοίχως στην Αστυνομία προειδοποιούσαν για τοποθέτηση βόμβας στο Kings Avemue Mall και στο Limassol Mall.

Κύπρος: Εκκενώθηκαν Mall και αεροπλάνο στη Λάρνακα μετά από απειλές για βόμβα Facebook Twitter
Φωτογραφία από philenews

Σύμφωνα πάντως, με άλλες πληροφορίες, το email δεν προερχόταν από τους υποτιθέμενους δράστες, αλλά από κάποιον που παρουσιαζόταν ότι ήθελε να προειδοποιήσει την Αστυνομία για τις τρεις απειλές σε Πάφος, Λεμεσό και Λάρνακα, τα στοιχεία του οποίου δεν είναι γνωστά ούτε από τις Αρχές, οι οποίες το διερευνούν.

Με την ολοκλήρωση των ερευνών δεν προέκυψε πραγματική απειλή και σήμανε  λήξη συναγερμού στην Πάφο και την Λεμεσό.

Το ίδιο και στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου τηλεφώνημα που έλαβαν οι Αρχές γύρω στις 15:00 προειδοποιούσε για βόμβα σε συγκεκριμένο αεροσκάφος που ετοιμαζόταν να αναχωρήσει.

Η Αστυνομία διέταξε την εκκένωσή του και αφού ερεύνησε το αεροσκάφος και τις αποσκευές με ανιχνευτικά σκυλιά, σήμανε λήξη συναγερμού. Αυτή την ώρα οι επιβάτες επιστρέφουν στο αεροπλάνο για την αναχώρησή τους, σε προορισμό που δεν έχουν κατονομάσει οι υπεύθυνοι.

Οι αρχές πάντως φαίνεται να συνδέουν τις ενέργειες αυτές και να θεωρούν ότι αποτελούσαν μέρος ενορχηστρωμένης προσπάθειας διασποράς πανικού και φόβου μεταξύ των πολιτών.

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πώληση του TikTok και ο Λευκός Οίκος ως «επενδυτική τράπεζα»: Σήμερα η τελική πρόταση

Διεθνή / Η πώληση του TikTok και ο Λευκός Οίκος ως «επενδυτική τράπεζα»: Σήμερα η τελική πρόταση

Ο Τραμπ θα εξετάσει την τελική πρόταση για το TikTok καθώς πλησιάζει η προθεσμία απαγόρευσης των ΗΠΑ και η ιδιοκτήτρια εταιρεία ByteDance πρέπει να βρει μη Κινέζο αγοραστή μέχρι το Σάββατο
LIFO NEWSROOM
Στο στόχαστρο Τραμπ και το Πρίνστον: «Πάγωσε» η χρηματοδότηση, μετά τις κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Διεθνή / Στο στόχαστρο Τραμπ και το Πρίνστον: «Πάγωσε» η χρηματοδότηση, μετά τις κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Το Πρίνστον δεν έχει ενημερωθεί για τους λόγους της απόφασης - Είναι το τρίτο κορυφαίο πανεπιστήμιο που υφίσταται περικοπές από τον Τραμπ, μετά το Κολούμπια και το Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Γερουσιαστής «σπάει» κάθε ρεκόρ με ομιλία άνω των 25 ωρών κατά του Τραμπ - «Έφυγε κουτσαίνοντας»

Διεθνή / Γερουσιαστής «σπάει» κάθε ρεκόρ με ομιλία άνω των 25 ωρών κατά του Τραμπ - «Έφυγε κουτσαίνοντας»

Ο Κόρι Μπούκερ στεκόταν όρθιος στο βήμα για περισσότερο από μία ημέρα, πίνοντας μόνο νερό, απαριθμώντας τις επιπτώσεις της πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ μέχρι σήμερα
LIFO NEWSROOM