Ιδιαίτερη στιγμή της εβδομάδας ήταν το σεμινάριο SCA Sensory Foundation από τους πιστοποιημένους εκπαιδευτές Coffee Experts της Nestlé Professional Γιώργο Μακρόπουλο, Χρήστο Σωτήρο και Σπύρο Αλεξόπουλο.
Οι συμμετέχοντες εκτός από τις γνώσεις, στο τέλος του σεμιναρίου είχαν την ευκαιρία να εξεταστούν για να αποκτήσουν και την επίσημη πιστοποίηση του οργανισμού SCA - Specialty Coffee Association για τη συγκεκριμένη ενότητα.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Education Coordinator του SCA Owen Thom, έχρησε τα Coffee Labs της Nestlé Professional ως πιστοποιημένα εκπαιδευτικά κέντρα SCA Premium Training Campuses.
Επιπρόσθετα, η εβδομάδα ολοκληρώθηκε με την παρουσία του Rafael Mlodzianowski ο οποίος χάρισε το highlight της εβδομάδας, τη διεξαγωγή του διαγωνισμού Creators Cup που πραγματοποιήθηκε για τρίτη φορά στην Ελλάδα.
Οι συμμετέχοντες διαγωνίστηκαν με μια δική τους κατασκευή για παρασκευή καφέ φίλτρου και κρίθηκαν για το γευστικό αποτέλεσμα, την εμφάνιση και τη λειτουργικότητα της ιδέας.
Κριτές ήταν ο προηγούμενος νικητής του διαγωνισμού Γιώργος Μακρόπουλος (Coffee Expert Nestlé Professional), ο Βαλάντης Λαμπριανίδης (κριτής στα παγκόσμια πρωταθλήματα του SCA) και ο Χρήστος Καβράκος (ιδιοκτήτης του Mind the Cup και του Peek a Bloom).
Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Κώστας Μπισσούκης που κέρδισε την κριτική επιτροπή, τόσο με τη δημιουργικότητά του, όσο και με την γευστική επιτυχία του καφέ που σέρβιρε. Στην ίδια δοκιμασία διακρίθηκαν επίσης ο Βασίλης Παπαδόπουλος με το βραβείο Best Brew και ο Δημήτρης Χατζημελετίου με το βραβείο του Best Design.
Αυτό ήταν το Coffee Week στη Θεσσαλονίκη. Mια εβδομάδα που τα είχε όλα: γνώσεις, εξειδίκευση, ευγενή άμιλλα, συγκινήσεις, έπαθλα και άρωμα καφέ για 5 ολόκληρες μέρες.
Η Νestlé Professional ανανεώνει το ραντεβού της για του χρόνου. Mέχρι τότε οι επαγγελματίες του καφέ έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις γνώσεις που τους πρόσφερε αυτή η εβδομάδα, να έχουν θετικά αποτελέσματα και να τα μοιραστούν στο επόμενο Coffee Week 2020.
σχόλια