Ρεκόρ ταξιδιών στο εξωτερικό για τους Έλληνες - Πού ταξίδεψαν οι περισσότεροι

Ρεκόρ ταξιδιών στο εξωτερικό για τους Έλληνες - Πού ταξίδεψαν οι περισσότεροι Facebook Twitter
1

Ρεκόρ όλων των εποχών για τα ταξίδια στο εξωτερικό έκαναν οι Έλληνες το 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας.

Πιο αναλυτικά, τα στοιχεία δείχνουν πως με ρυθμούς άνω του 240% κινήθηκαν τα ποσοστά που αποτυπώνουν τον αριθμό των ταξιδιών που πραγματοποίησαν οι Έλληνες τα τελευταία 13 χρόνια.

Συγκεκριμένα, το 2005 ο συνολικός αριθμός ταξιδίων ανήλθε σε 3,6 εκατομμύρια ταξίδια, ενώ το 2018 έφτασε τα 7,96 εκατομμύρια ταξίδια, αριθμός ρεκόρ όλων των εποχών, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Όπως αποτυπώνουν τα στοιχεία από το σύνολο των ταξιδιών τα 7,3 εκατ. αφορούσαν σε μεμονωμένους ταξιδιώτες ενώ τα 700.000 πραγματοποιήθηκαν μέσω ταξιδιωτικών γραφείων.

Η χώρα που κέρδισε την επιλογή των Ελλήνων για το 2018 ήταν η Βουλγαρία με με 2,37 εκατ. ταξίδια, με την Τουρκία να ακολουθεί με 967.000 ταξίδια. Εστιάζοντας στις χώρες της ΕΕ, για τη Γερμανία πραγματοποιήθηκαν 499.000 ταξίδια και ακολουθεί η Ιταλία με 405.000 ταξίδια.

Στα στοιχεία που παρέχονται από την Τράπεζα της Ελλάδος, σημειώνεται ότι τα 702.000 ταξίδια είναι μέσω οργανωμένων πακέτων και τα υπόλοιπα αφορούν μεμονωμένους ταξιδιώτες.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ταξιδιωτικών γραφείων Λύσσανδρος Τσιλίδης ανάφερε ότι ο αριθμός των Ελλήνων που ταξίδεψαν στο εξωτερικό κυμαίνεται στους 500.000 και πλέον ταξιδιώτες.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ -------- Έλληνας χορεύει στην εθνική όπερα της Οδησσού και ζει μόνος στην Ουκρανία εν μέσω πολέμου

Ελλάδα / Έλληνας χορεύει στην εθνική όπερα της Οδησσού και ζει μόνος στην Ουκρανία εν μέσω πολέμου

Ο χορευτής Errik Nour που άφησε την Ελλάδα για να κυνηγήσει το όνειρό του στην εμπόλεμη Ουκρανία μιλάει στην LiFO για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, την καθημερινότητα σε μια πόλη που αγαπάει τις τέχνες, αλλά ζει με τον εφιάλτη του πολέμου και το Πάσχα που (δεν) μοιάζει με το ελληνικό
ΜΙΛΤΟΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ

σχόλια

1 σχόλια