Η νέα καλοκαιρινή κουζίνα του Mythos by Divani
Σε έναν πανέμορφο κόλπο στο Καβούρι, μόλις 20' από το κέντρο της Αθήνας, ο executive chef Λεωνίδας Φορτετσανάκης επιδιώκει να μας ταξιδέψει στην δική του κοσμοπολίτικη εκδοχή της νέας μεσογειακής κουζίνας.
Το εστιατόριο Mythos by Divani μόλις άνοιξε τις πόρτες και την εκπληκτική του βεράντα πάνω στη θάλασσα για να υποδεχτεί το φετινό καλοκαίρι με ένα νέο μενού και ακόμα πιο έντονο άρωμα Μεσογείου.
Στο πιο προνομιακό σημείο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, σε έναν πανέμορφο κόλπο στο Καβούρι μόλις 20' από το κέντρο της Αθήνας για όσους θέλουν να αποδράσουν από την καθημερινότητα της πόλης, το μενού δεν θα μπορούσε παρά να βασίζεται στους θησαυρούς της θάλασσας.
Φρεσκάροντας αγαπημένες συνταγές, ο executive chef Λεωνίδας Φορτετσανάκης επιδιώκει να μας ταξιδέψει στην δική του κοσμοπολίτικη εκδοχή της νέας μεσογειακής κουζίνας.
Ο chef και η ταλαντούχα ομάδα του, έχουν επιμεληθεί ένα μενού που υπόσχεται να ικανοποιήσει κάθε όρεξη, με πιάτα που φτάνουν στο τραπέζι σαν μικρά έργα τέχνης.
Ξεκινήστε, για παράδειγμα, με «ελληνική σαλάτα με τοματίνια, αγγούρι, πράσινες πιπεριές, ελιές Καλαμών, φέτα, κρίταμο και παξιμάδια χαρουπιού» ή με το pièce de résistance «βασιλικό καβούρι με πράσινη σαλάτα, αβοκάντο, αγγούρι και λαδολέμονο μουστάρδας».
Ένα «Greek Bite» πριν περάσετε στα κυρίως πιάτα θα σας φέρει μνήμες Ελλάδας: «μους λευκού ταραμά με πούδρα αυγοτάραχου και τσιπς από τηγανητό κρεμμύδι» ή λαχταριστά «spring rolls σπανακόπιτα».
Για τη συνέχεια, οι γνώριμες γεύσεις των θαλασσινών εδεσμάτων συναντούν νέα πρωτότυπα υλικά που τους χαρίζουν εκπληκτική σπιρτάδα, σε προτάσεις όπως το «μπαρμπούνι μαριναρισμένο σε χυμό εσπεριδοειδών με κρέμα lime», οι «γαρίδες ceviche με κόλιανδρο, τσίλι και αβοκάντο» και η «καραβιδόψιχα με πούδρα αμυγδάλου και πικάντικη μαγιονέζα».
Τα φρέσκα ψάρια ημέρας, φυσικά, εξακολουθούν να αποτελούν το επίκεντρο και το πιο εντυπωσιακό κομμάτι ενός κλασικού δείπνου στο Mythos.
Την παλέτα συμπληρώνουν all time classic επιλογές σε κρέας με έμφαση στην ποιότητα των υλικών και την άψογη τεχνική ψησίματος: chateaubriand, black angus rib eye steak, cordon bleu κ.α.
Ο γλυκός επίλογος κάθε βραδιάς γράφεται είτε με διεθνή classics όπως η «τάρτα λεμoνιού σε τραγανή βάση σοκολάτας με αφράτη ιταλική μαρέγκα» και τα παγωτά «Σικάγο» και «Αλάσκα», είτε με γεύσεις που ξεχειλίζουν Ελλάδα, όπως οι «λουκουμάδες με μέλι και παγωτό βανίλια», οι «ζεστές φλογέρες γαλακτομπούρεκου με παγωτό βανίλια και σιρόπι βύσσινου» και το (σχεδόν σπιτικό) «Mωσαϊκό με σοκολάτα Valrhona».
Έξτρα highlight καθημερινά στο Mythos, δεν είναι άλλο από το θεαματικό ηλιοβασίλεμα που απογειώνει ,μαζί με τα πλούσια cocktail, την εμπειρία.
Info
Tηλ. κρατήσεων: +30 210 8911100
Διεύθυνση: Αγίου Νικολάου 10, Βουλιαγμένη 166 71, Ελλάδα
Ωράριο: Καθημερινά 8 μ.μ. - 2 π.μ. (Κυριακές κλειστά)