Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης: Στις 509 ψήφους η διαφορά ανάμεσα σε Ζέρβα και Ορφανό

Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης: Στις 509 ψήφους η διαφορά ανάμεσα σε Ζέρβα και Ορφανό Facebook Twitter
0

Σε 509 ψήφους ανέρχεται η διαφορά των δημοτικών εκλογών για τον δήμο Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον δεύτερο, Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον τρίτο, Γιώργο Ορφανό, σύμφωνα με την ανακήρυξη των αποτελεσμάτων από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Με βάση την ανακήρυξη του Πρωτοδικείου, ο Νίκος Ταχιάος συγκέντρωσε ποσοστό 22,41% και 27.640 ψήφους. Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας έλαβε ποσοστό 14,98% και 18.477 ψήφους, ενώ ο Γιώργος Ορφανός, ποσοστό 14,52% και 17.968 ψήφους.

Η παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί» με επικεφαλής την Κατερίνα Νοτοπούλου έλαβε 13,53% και 16.696 ψήφους, ο Σπύρος Βούγιας με 7,07% και 8.726 ψήφους, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με 5,51% και 6.794 ψήφους, ενώ ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος έλαβε 4,48% και 5.527 ψήφους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ακολουθεί η παράταξη «Θεσσαλονίκη Θετικά» με τον Εφραίμ Κυριζίδη και ποσοστό 2,59% και στη συνέχεια ο Πέτρος Λεκάκης και η παράταξη «Θεσσαλονίκη Πρώτη» με 2,51%. Ακολουθούν οι Χάρης Αηδονόπουλος 2,46%, Μιχάλης Τρεμόπουλος 1,75%, Αντώνης Γαζάκης 1,75%, Γιώργος Ρακκάς 1,20%, Γιάννης Κουριαννίδης 1,03%, Γιάννης Νασιούλας 1,01%, Βασίλης Μωϋσίδης 1,01%, Γρηγόρης Ζαρωτιάδης 0,97%, Γιάννης Κούτρας με 0,95% και Κωνσταντίνος Αναγνωστάρας 0,23%.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Ορφανός και η παράταξη «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» κατέθεσαν στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης αίτημα για ανακαταμέτρηση των ψήφων στα εκλογικά τμήματα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωσή του, ο συνδυασμός «Ναι στη Θεσσαλονίκη», με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Ζέρβα,αναφέρει μεταξύ άλλων πως «η απόφαση των πολιτών, που στήριξαν την αυτοδιοικητική πρόταση, του κυρίου Ζέρβα, η Θεσσαλονίκη να προχωρήσει μπροστά, είναι ξεκάθαρη και μη αμφισβητήσιμη. Θα αποδειχθεί άλλωστε και στο αίτημα της επανακαταμέτρησης από τον κύριο Ορφανό. Σε ανάλογο αίτημα θα προβούμε και εμείς, προκειμένου να παρακολουθήσουμε την διαδικασία».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η δικαιοσύνη με τις πράξεις και τις παραλείψεις της έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών» 

LiFO politics / «Η δικαιοσύνη με τις πράξεις και τις παραλείψεις της έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών» 

«Το πρόβλημα της δικαιοσύνης βρίσκεται στην ανώτατη ηγεσίας της» λέει στη Βασιλική Σιούτη ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός. Κατά την άποψή του, η βασική παθογένεια είναι ότι η ανώτατη ηγεσία της διορίζεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, αφού πρώτα ορισμένοι δικαστές δώσουν τα διαπιστευτήριά τους σε αυτήν.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση διατηρητέου κτηρίου που θα στεγάσει το Ίδρυμα της Βουλής

Πολιτική / Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση διατηρητέου κτηρίου που θα στεγάσει το Ίδρυμα της Βουλής

Το διώροφο υπερυψωμένο αρχοντικό επί της οδού Φιλελλήνων έχει μακρά ιστορική διαδρομή, αφού κατά το παρελθόν υπήρξε ιδιοκτησία των οικογενειών Κριεζή, Σούτσου, Μαυροκορδάτου και Θεοφίλη
LIFO NEWSROOM