Negroni Week 2019: Από 24 έως 30 Ιουνίου απολαμβάνουμε Negroni με Campari για καλό σκοπό

Και μάθε τη συνταγή για το τέλειο Negroni με Campari

LifO Newsroom 24.6.2019 | 14:25

Η τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου είναι αφιερωμένη σε ένα από τα πιο αγαπημένα cocktail, το φημισμένο negroni! Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί το #NegroniWeek σε συνεργασία με το περιοδικό #Imbibe και, φυσικά το αγαπημένο #CampariGreece!

 

Πέρα όμως από έναν εορτασμό του διαχρονικού, λατρεμένου ανά τον κόσμο, κοκτέιλ, το Negroni Week αποτελεί και ένα διεθνές φιλανθρωπικό εγχείρημα και φέτος θα λάβει χώρα από τις 24 έως τις 30 Ιουνίου σε μπαρ, εστιατόρια και καταστήματα λιανικής πώλησης στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο. Για ακόμη μία χρονιά, όλοι θα ενωθούν με στόχο να συγκεντρώσουν χρήματα για φιλανθρωπικές δράσεις, ενώ ταυτόχρονα θα γιορτάσουν το κατακόκκινο cocktail, βασισμένο στο Campari. Η χρονιά αυτή, δε, είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς το 2019 σηματοδοτεί τα 100 χρόνια Negroni! #N100


Το Negroni Week ξεκίνησε το 2013 με τη συμμετοχή περίπου 100 μπαρ ενώ σήμερα περιλαμβάνει σχεδόν 10.000 σημεία σε 87 χώρες. Μάλιστα, η Ελλάδα αναδείχθηκε πρώτη στην Ευρώπη και 4η παγκοσμίως, στις περσινές συμμετοχές, ενώ φέτος, ο θεσμός σπάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετεχόντων, με σχεδόν 2.000 μαγαζιά να ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δράση του αγαπημένου Campari!


Στο πλαίσιο του Negroni Week, το Campari Greece προσφέρει ακόμη περισσότερα. Καλώντας τους καταναλωτές να μοιραστούν στο Instagram τη «Negroni στιγμή τους», με hashtag #cheersforthecause και #nonegroniwithoutcampari, θα συγκεντρώσει χρήματα για τη στήριξη της Μ.Κ.Ο. GIVMED | Share medicine Share life, με σκοπό τη δημιουργία μιας νέας υπηρεσίας για ευπαθείς ομάδες, για γρήγορη και δωρεάν πρόσβαση σε φάρμακα.

 

Negroni Week 2019: Από 24 έως 30 Ιουνίου απολαμβάνουμε Negroni με Campari για καλό σκοπό

 

Στο πλαίσιο του Negroni Week θα πραγματοποιηθούν για ακόμη μια χρονιά σεμινάρια mixing με τη βοήθεια των καλύτερων bartenders στο κόσμο καθώς και των 'Red Hand' bartenders από την καμπάνια Campari Red Diaries. Εκεί θα παρουσιαστεί το κλασσικό cocktail Negroni, καθώς και παραλλαγές του, αναδεικνύοντας την ευελιξία του Campari αλλά και την αξία του.


Στην πόλη της Φλωρεντίας 100 χρόνια πριν, ο διάσημος Κόμης Camilo Negroni δημιούργησε το πρώτο Negroni στο Caffé Cassoni, όταν ζήτησε από τον μπάρμαν Fosco Scarselli να κάνει πιο δυνατό το αγαπημένο του cocktail - το Americano - αντικαθιστώντας τη σόδα με λίγο τζιν. Ο Scarselli προσέθεσε ως γαρνιτούρα μια φλούδα πορτοκαλιού, αντί για τη φέτα λεμονιού, και έτσι από εκείνη τη στιγμή, γεννήθηκε το Negroni. Πλέον, πρόκειται για ένα παγκοσμίως αγαπημένο cocktail που ψηφίστηκε ως το δεύτερο πιο δημοφιλές στον κόσμο και περιλαμβάνεται στη λίστα «IBA Official Drink» ως ένα από τα κύρια συστατικά.

 

Φτιάξτε και εσείς το τέλειο Negroni ως εξής:


Υλικά συνταγής:
1 μέρος Campari
1 μέρος Cinzano Vermouth Rosso 1757
1 μέρος Bulldog London Dry Gin

Οδηγίες συνταγής:
Ρίχνουμε όλα τα συστατικά απευθείας σε ένα χαμηλό ποτήρι γεμάτο με πάγο
Ανακατεύουμε απαλά
Γαρνίρουμε με μια κομμένη φέτα πορτοκαλί



Κάθε χρόνο το Negroni Week δίνει δύναμη σε bartenders, bars και στους λάτρεις του Negroni σε όλο τον κόσμο να συγκεντρώσουν χρήματα για καλό σκοπό. Κατά τη διάρκεια του Negroni Week, τα καταστήματα που θα συμμετέχουν θα υποστηρίξουν πάνω από 40 φιλανθρωπικές οργανώσεις!


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα bars που θα συμμετάσχουν και το τι θα συμβεί στην περιοχή σας κατά τη διάρκεια του Negroni Week 2019, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.negroniweek.com

 

Βρες το Campari στο Facebook και το Instagram


#CampariGreece #NegroniWeek2019 #nonegroniwithoutcampari

#cheersforthecause #NegroniWeek #Negroni #Campari # N100