Αμπάς Αρακτσί: Το Ιράν θα προφυλάξει το Στενό του Oρμούζ

Αμπάς Αρακτσί: Το Ιράν θα προφυλάξει το Στενό του Oρμούζ Facebook Twitter
EPA
0

Το Ιράν θα προφυλάξει το Στενό του Ορμούζ και δεν θα επιτρέψει καμία διατάραξη της ναυσιπλοΐας στο σημείο.

Αυτό δήλωσε την Τρίτη ο Ιρανός υφυπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αρακτσί κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Παρίσι, σύμφωνα με  το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

«Το Ιράν θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να προφυλάξει την περιοχή, ιδιαίτερα το Στενό του Χορμούζ και δεν θα επιτρέψει καμία διατάραξη της ναυσιπλοΐας σε αυτή την ευαίσθητη περιοχή», τόνισε ο Αρακτσί στον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο.

Νωρίτερα την Τρίτη, όπως ανέφεραν υψηλόβαθμοι Ευρωπαίοι διπλωμάτες, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία και η Δανία τάχθηκαν υπέρ της συγκρότησης μιας ευρωπαϊκής ναυτικής αποστολής που θα έχει ως στόχο να εγγυηθεί την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στο Στενό του Χορμούζ. Η πρόταση για την αποστολή αυτή υποβλήθηκε από τη Βρετανία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντέμι Μουρ για Μπρους Γουίλις: «Δεδομένων των συνθηκών, είναι σε σταθερή κατάσταση»

Διεθνή / Ντέμι Μουρ για Μπρους Γουίλις: «Δεδομένων των συνθηκών, είναι σε σταθερή κατάσταση»

Η οικογένεια του Γουίλις ανακοίνωσε το 2022 ότι ο ηθοποιός θα αποσυρθεί από την υποκριτική λόγω διάγνωσης με αφασία, μια διαταραχή που επηρεάζει την ικανότητα επικοινωνίας
LIFO NEWSROOM
Φονικές πλημμύρες στην Ευρώπη: Τέσσερις νεκροί στη Ρουμανία - Συναγερμός σε Αυστρία, Τσεχία, Πολωνία

Διεθνή / Φονικές πλημμύρες στην Ευρώπη: Τέσσερις νεκροί στη Ρουμανία - Συναγερμός σε Αυστρία, Τσεχία, Πολωνία

Από την Πέμπτη, ο κυκλώνας «Μπόρις» έχει φέρει ισχυρούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές σε περιοχές της Πολωνίας, της Αυστρίας, της Τσεχίας, της Ουγγαρίας, της Ρουμανίας και της Σλοβακίας
LIFO NEWSROOM