ΓΓΠΠ: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη - Ποιες περιοχές αφορά

ΓΓΠΠ: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη - Ποιες περιοχές αφορά Facebook Twitter
0

Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) την Πέμπτη προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Για ακόμη μια ημέρα, αύριο Πέμπτη παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε τρεις περιφέρειες της Ελλάδας, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, στην κατηγορία κινδύνου 4 είναι οι εξής περιφέρειες: Αττικής, Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα) και Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία).

ΓΓΠΠ: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη - Ποιες περιοχές αφορά Facebook Twitter

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους Δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.ά.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: «Μόνο τα ρούχα είναι γύρω στις 40.000 ευρώ» - Τι φέρεται να οφείλει στον επιχειρηματία

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: «Μόνο τα ρούχα είναι γύρω στις 40.000 ευρώ» - Τι φέρεται να οφείλει στον επιχειρηματία

Ο δικηγόρος του επιχειρηματία αναφέρει πως δόθηκαν στον τραγουδιστή σημαντικά ποσά για οικιακή βοηθό, έξοδα διαβίωσης, φύλαξη 24 ώρες το 24ωρο και για αγορές ρούχων αξίας περίπου 40.000 ευρώ
THE LIFO TEAM