LIVE: O Μητσοτάκης στη ΔΕΘ - Η ομιλία του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο

LIVE: O Μητσοτάκης στη ΔΕΘ - Η ομιλία του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο Facebook Twitter
0

Σε τέσσερις άξονες θα επικεντρωθεί η πολιτική της κυβέρνησης τους επόμενους 12 μήνες, με βάση τα όσα αναμένεται να ανακοινώσει απόψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο Βελλίδειο, για την 84η ΔΕΘ

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, θα τονίσει πως θέλει να κριθεί στην επόμενη ΔΕΘ για το αν τήρησε τα όσα θα εξαγγείλει σήμερα. Σύμφωνα με το Μαξίμου στόχος είναι η ΔΕΘ να γίνει «από βήμα παροχολογίας, βήμα λογοδοσίας. 

Ο κ. Μητσοτάκης. Θα σταθεί ιδιαίτερα στα ζητήματα των επενδύσεων και της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης, ενώ θα προχωρήσει και σε πιο αναλυτικές ανακοινώσεις που αφορούν τη βόρεια Ελλάδα.

Αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να εξαγγείλει την μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, καθώς και αναστολή του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές. Όσον αφορά το  ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων, στην κυβέρνηση λένε πως ο πρωθυπουργός θα θέσει το ζήτημα στους Ευρωπαίους εταίρους στην «κατάλληλη συγκυρία» εκμεταλλευόμενος τα θετικά αποτελέσματα της κυβέρνησης του.

Οι τέσσερις άξονες της αποψινής ομιλίας Μητσοτάκη 

Φορολογία και φορολογική πολιτική. Ο κ. Μητσοτάκης Θα μιλήσει για τις μειώσεις φόρων - ήδη έγιναν νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα (ΕΝΦΙΑ)- και θα αναφερθεί στην ελάφρυνση των βαρών για τις επιχειρήσεις αλλά και τα φυσικά πρόσωπα που σκοπεύει να υλοποιήσει η κυβέρνηση με στόχο "την ανόρθωση της μεσαίας τάξης και τη στήριξη των πλέον αδύναμων στρωμάτων".


Επενδύσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα μιλήσει για το ξεμπλοκάρισμα των επενδύσεων που έχει ήδη επιτευχθεί (Ελληνικό, Cosco, Ελλ. Χρυσός) και "θα αναπτύξει το συγκεκριμένο σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων από το εξωτερικό και τόνωσης των επενδύσεων στο εσωτερικό".


Εργασιακές σχέσεις. Στόχος μας, αναμένεται να τονίσει ο πρωθυπουργός, είναι η προστασία των εργαζομένων, η στήριξή της πλήρους απασχόλησης και βέβαια η δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας.

Ψηφιακό κράτος. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές θα τονίσει ότι "το κράτος παύει να ταλαιπωρεί τους πολίτες και γίνεται σύμμαχος της ανάπτυξης αντί να την εμποδίζει μέσω της γραφειοκρατίας". Ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί αναλυτικά στις αλλαγές που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

 
Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευτύχης Βαρδουλάκης: «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Newsroom / «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Υπάρχει χώρος για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα; Είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ο αντίπαλος που θέλει η ΝΔ; Γιατί δεν ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ; Και τι σηματοδοτούν οι πρώτες εκατό μέρες του Τραμπ στην εξουσία; O Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον σύμβουλο στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχη Βαρδουλάκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Η αποκατάσταση των υποδομών στη Θεσσαλία, πλήρης τηλεδιοίκηση και αυτόματη πέδηση, γεωεντοπισμός τρένων σε πραγματικό χρόνο και η νέα πλατφόρμα railway.gov.gr στο υπουργικό
LIFO NEWSROOM
Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Πολιτική / Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Η εκπαίδευση θα βασίζεται στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διδάγματα πρόσφατων συγκρούσεων, περιλαμβάνοντας νέες ειδικότητες και εκπαίδευση σε σύγχρονα οπλικά συστήματα, τακτικές μάχης, χρήση drones και προσομοιωτές μάχης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM