Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Αλέξη Τσίπρα και Πάπα Φραγκίσκου - Τι συζήτησαν

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Αλέξη Τσίπρα και Πάπα Φραγκίσκου - Τι συζήτησαν Facebook Twitter
ΕΡΑ
1

Με τον επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκο, συναντήθηκε σήμερα Σάββατο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται από χθες στη Ρώμη προκειμένου να συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ του κόμματος Articolo Uno, αλλά και να έχει επαφές, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην πρωτεύουσα της Ιταλίας.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον Ποντίφικα για τις προσπάθειές του να ευαισθητοποιήσει τη διεθνή κοινή γνώμη για την ανάγκη αντιμετώπισης της προσφυγικής - μεταναστευτικής κρίσης με ανθρωπισμό, για τη στήριξη της Ελλάδας με την επίσκεψή του στη Λέσβο τις δύσκολες εκείνες στιγμές, καθώς και για τα θερμά του λόγια προς τον ελληνικό λαό, αλλά και προς το πρόσωπό του.


«Συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό. Τον ευχαρίστησα από καρδιάς για την στήριξή του στην Ελλάδα στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση με ανθρωπισμό», έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας στο Twitter.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε τη σταθερή στήριξη του στον ελληνικό λαό και την στάση που επιδεικνύει καθημερινά, ενώ για άλλη μια φορά συνεχάρη τον πρώην πρωθυπουργό για τις προσπάθειές του. Επανέλαβε δε ότι του έχουν μείνει χαραγμένα βαθιά στη μνήμη και στη ψυχή όσα είδε στη Λέσβο, αλλά και η φράση του Αλέξη Τσίπρας που συχνά μνημονεύει ότι «τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πιο σημαντικά από οποιεσδήποτε συμφωνίες».

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Αλέξη Τσίπρα και Πάπα Φραγκίσκου - Τι συζήτησαν Facebook Twitter
ΕΡΑ
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Αλέξη Τσίπρα και Πάπα Φραγκίσκου - Τι συζήτησαν Facebook Twitter
ΕΡΑ

Παράλληλα, κατά τις ίδιες πηγές, αναφέρθηκαν στην αύξηση των περιφερειακών συγκρούσεων, των παγκόσμιων ανισοτήτων και της φτώχειας. Ο Ποντίφικας συνεχάρη τον κ. Τσίπρα για την βελτίωση της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα και κυρίως για την αντιμετώπιση των κοινωνικών συνεπειών της. Ακόμα, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, επισημαίνοντας το πρόσφατο ταξίδι του στα Σκόπια χαρακτήρισε γενναία τη στάση των ηγετών Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, όσον αφορά στην υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, τονίζοντας ότι ενίσχυσε σημαντικά την ειρήνη και τη σταθερότητα στη περιοχή και άρα άξιζε κάθε πολιτικό κόστος.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάπας Φραγκίσκος συζήτησαν για τη σημασία της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και για τις κοινές πρωτοβουλίες του Ποντίφικα με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο σε αυτόν και άλλους τομείς. Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο κοινό έδαφος αξιών της Αριστεράς με βασικές αρχές του Χριστιανισμού και ευχαρίστησε τον Ποντίφικα για το κοινωνικό χαρακτήρα των μηνυμάτων του για τη προστασία των αδυνάμων και τη κοινωνική δικαιοσύνη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Πολιτική / Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Η εκπαίδευση θα βασίζεται στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διδάγματα πρόσφατων συγκρούσεων, περιλαμβάνοντας νέες ειδικότητες και εκπαίδευση σε σύγχρονα οπλικά συστήματα, τακτικές μάχης, χρήση drones και προσομοιωτές μάχης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια