Οργάνωση Γη: Μια ιστορία για τη δύναμη που ξεπερνάει κάθε πρόκληση

Οργάνωση Γη: Μια ιστορία για τη δύναμη που ξεπερνάει κάθε πρόκληση Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Είναι φορές που ένας σκοπός μας ξεπερνάει και για να ανταποκριθούμε θέλουμε να μπορούμε να είμαστε δυνατοί και να μπορούμε να αντέχουμε τον πόνο, είτε είναι ψυχικός, είτε σωματικός. Υπάρχουν τόσοι άνθρωποι ανάμεσά μας που αυτή η πρόκληση είναι η δική τους καθημερινότητα.


Η νέα τηλεοπτική διαφήμιση του Panadol Extra είναι αφιερωμένη στη δύναμη αυτών των ανθρώπων και μας συστήνει τον Κωνσταντίνο Μαχαίρα, τον γενικό διευθυντή της Οργάνωσης Γη που έχει αφιερώσει τη ζωή του στo να εξασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τη γη και τον άνθρωπο, δουλεύοντας παράλληλα με ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Μάλιστα ο Κωνσταντίνος συμμετείχε και στην πρόσφατη Σύνοδο του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη διεθνή προσπάθεια αντιμετώπισης αυτού του παγκόσμιου ζητήματος.

Οργάνωση Γη: Μια ιστορία για τη δύναμη που ξεπερνάει κάθε πρόκληση Facebook Twitter


Όλα ξεκίνησαν το 2010, όταν ιδρύθηκε η Οργάνωση Γη με στόχο να βοηθήσει όσους περισσότερους ανθρώπους να δημιουργήσουν μια προσωπική σχέση με τη φύση. Μέσα από αυτήν τη σχέση, δημιουργούμε μια καλύτερη σχέση μεταξύ μας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε συλλογικά τα μεγάλα σύγχρονα ζητήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, όπως η κλιματική κρίση.

Tο πρώτο μεγάλο εγχείρημα της Οργάνωσης Γη ήταν το «Κέντρο της Γης», ένας τόπος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο Ίλιον που άνοιξε για το κοινό το 2012 και όπου οι επισκέπτες, για πρώτη φορά στο λεκανοπέδιο Αττικής είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε περιβαλλοντική εκπαίδευση με βιωματικό τρόπο. Να ζήσουν τη Γη, όπως κανείς από τους κατοίκους της Αθήνας δεν έχει πια την πολυτέλεια να κάνει.

Οργάνωση Γη: Μια ιστορία για τη δύναμη που ξεπερνάει κάθε πρόκληση Facebook Twitter


To 2015 ο Κωνσταντίνος αποφασίζει να αλλάξει τη ζωή του και να αφιερώσει την ενέργειά του στον πλανήτη και τη φροντίδα τη Γης. Εντάσσεται στο δυναμικό της Οργάνωσης Γη, με στόχο να προσφέρει βιωματική μη τυπική εκπαίδευση και σε ευάλωτες ομάδες συνανθρώπων μας, διευκολύνοντας την κοινωνική τους ενσωμάτωση.


Στον χώρο αυτό ο Κωνσταντίνος αφιέρωσε όλο του τον χρόνο μαζί με πολύ σωματικό κόπο και πόνο. Δεν είναι εύκολη η ενασχόληση με τη γη. Μέσα όμως από τη διαδικασία αυτή ανακάλυψε πως παρά τον κόπο και τον πόνο, το αποτέλεσμα του εγχειρήματος είχε ουσιαστική ευεργετική δράση στους ανθρώπους.

Οργάνωση Γη: Μια ιστορία για τη δύναμη που ξεπερνάει κάθε πρόκληση Facebook Twitter


Έτσι ξεκίνησαν να επισκέπτονται συχνά τον βιολογικό εκπαιδευτικό λαχανόκηπο του πάρκου και να μαθαίνουν πώς να καλλιεργούν τη γη προσφυγόπουλα, άτομα με νοητική υστέρηση και ηλικιωμένοι. Κάθε ομαδική βιωματική εκπαίδευση απέκτησε έτσι ιδιαίτερη σημασία, και απαιτεί μεγάλη προσοχή, αστείρευτη ενέργεια και σωματική αντοχή που να δίνει κουράγιο και αισιοδοξία. Κάθε πόνος, ψυχικός, κάθε καταπόνηση σωματική, δίπλα στο χώμα και τη γη, δίπλα σε ανθρώπους που θέλουν στήριξη, πρέπει να είναι αμελητέος. Και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο μόνο με τη δύναμη της ψυχής.

 
Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλιματική αλλαγή: Οι φτωχές χώρες χρειάζονται τουλάχιστον $1 τρισ. τον χρόνο για την πράσινη μετάβαση

Περιβάλλον / Κλιματική αλλαγή: Οι φτωχές χώρες χρειάζονται τουλάχιστον $1 τρισ. τον χρόνο για την πράσινη μετάβαση

Οι πλουσιότερες χώρες στον κόσμο έχουν δεσμευθεί να στηρίξουν οικονομικά τις φτωχότερες, με 100 δισ. δολάρια τον χρόνο, ωστόσο τα κονδύλια ξεκίνησαν να αποδεσμεύονται όπως πρέπει, μόλις το 2022
LIFO NEWSROOM
Το λεξικό της COP29: Βασικές έννοιες για τη φετινή διάσκεψη για το κλίμα στο Αζερμπαϊτζάν

Περιβάλλον / COP29: Όροι-κλειδιά και βασικές έννοιες της Διάσκεψης για το Κλίμα στο Αζερμπαϊτζάν

Το Αζερμπαϊτζάν είναι από τα πρώτα κράτη που αναπτύχθηκαν οικονομικά λόγω πετρελαίου και εξακολουθεί να βασίζεται στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο για το 90% των εξαγωγών του
LIFO NEWSROOM
Η ανθρωπότητα έχει ήδη θερμάνει τον πλανήτη κατά 1,5°C από το 1700

Περιβάλλον / Από το 1700 μέχρι σήμερα, η ανθρωπότητα έχει θερμάνει τον πλανήτη κατά 1,5°C

Η αλλαγή της βάσης εκτίμησης μπορεί να θεωρηθεί ως «μετακίνηση των στόχων» για την κλιματική δράση, καθώς το τρέχον επίπεδο θέρμανσης είναι σαφώς κοντά στο όριο των 1,5°C, ανεξάρτητα από την αρχική βάση
LIFO NEWSROOM