Booklab Festival στο Θέατρο Olvio: Μια τριήμερη γιορτή για τη δημιουργική γραφή

Το πρώτο Φεστιβάλ Δημιουργικής Γραφής έρχεται στο Olvio Theatre στις 18, 19 και 20 Οκτωβρίου

LIFOTEAM 17.10.2019 | 16:11

Το πρώτο Φεστιβάλ Δημιουργικής Γραφής έρχεται στο Olvio Theatre στις 18, 19 και 20 Οκτωβρίου. Μια γιορτή που θα μας δώσει την ευκαιρία να συναντήσουμε τους δασκάλους για τη δημιουργική γραφή, τον στίχο και το παραμύθι, που συνεργάζονται με το Μικρό Πολυτεχνείο. Στο φεστιβάλ, που έχει ελεύθερη είσοδο, θα συμμετάσχουν εικαστικοί και εκδότες με μια έκθεση καινούργιων αλλά και παλαιών βιβλίων, ώστε οι νέοι δημιουργοί να γνωρίσουν τους κατάλληλους ανθρώπους του χώρου σε μια προσπάθεια εξωστρέφειας. Πέντε από τους φετινούς δασκάλους μάς μίλησαν για την εμπειρία της διδασκαλίας τους.


Λίνα Νικολακοπούλου, στιχουργός

Δέκα και μισή, Τρίτη βράδυ. Μόλις έχετε βγει από την ομάδα της αυτόματης γραφής, μετά το σεμινάριο στο Γκάζι. Τι σκέφτεστε; Τόσοι άνθρωποι με ζωντανό εσωτερικό κόσμο και επιθυμία να μάθουν να τον εκφράζουν πιο ανάγλυφα και με μεγαλύτερη ακρίβεια είναι χαρά. Μια πολύ όμορφη εμπειρία για μένα.


Κώστας Φασούλας, στιχουργός

Booklab Festival στο Θέατρο Olvio: Μια τριήμερη γιορτή για τη δημιουργική γραφή

 

Ακούστηκε ότι με τον Νότη Μαυρουδή δεν θα μείνετε σε ένα «Μικρό παράπονο» αλλά ότι έρχεται και μια μεγάλη συνεργασία με τους μαθητές από το σεμινάριο της στιχοποίησης που συντονίζετε. Νομίζω, είναι η αγωνία και το βαθύ καλλιτεχνικό αίσθημα του Νότη Μαυρουδή να αφουγκραστεί και να συναντηθεί μουσικά με τον λόγο νέων στιχουργών του τμήματος της στιχοποίησης που εδώ και χρόνια συντονίζω στο Μικρό Πολυτεχνείο. Πράξη τιμητική για το τμήμα, βάση αισιοδοξίας για το αύριο.


Άγγελος Σφακιανάκης, μουσικός παραγωγός

Booklab Festival στο Θέατρο Olvio: Μια τριήμερη γιορτή για τη δημιουργική γραφή

 

Ο «Μικρός Ήρως» και το «Μικρό Πολυτεχνείο», μετά το CD «16 γάμοι για μιαν αγάπη», ποια μεγάλα σχέδια έχουν για τους φετινούς μαθητές από το Μικρό Μουσικό Σχολείο Στίχου; Να που συμπράττω για δεύτερη φορά με το Μικρό Πολυτεχνείο. Προηγήθηκε η έκδοση «Νέοι στιχουργοί στο φως». Οι συνεργασίες μας γίνονται σελίδες και CDs. Φέτος ένας «Μικρός Ήρως» αναλαμβάνει το προπονητικό κομμάτι των νέων στιχουργών. Ασκήσεις στην ευστοχία. Μια αναμόχλευση των παθών με καλλιέργεια συναισθημάτων για να γεννηθούν δυνατά νέα τραγούδια και να βρουν το κοινό που θα τα αγαπήσει.


Γιώργος Φλωράκης, ραδιοφωνικός παραγωγός

Booklab Festival στο Θέατρο Olvio: Μια τριήμερη γιορτή για τη δημιουργική γραφή

 

Βάζει η τάξη σας στο Μικρό Πολυτεχνείο τα παραμύθια, βάζει η τάξη της Ελευθερίας Ντέλλα την εικονογράφηση, κι έτοιμο το παιδικό βιβλίο, ναι; Το Μικρό Πολυτεχνείο έχει παράδοση στην έκδοση έργων των μαθητών του. Στην περίπτωση αυτή θα πάμε βήμα-βήμα. Πρώτα θα δοκιμάσουμε τις ιστορίες που θα γράψουμε στην «Αφήγηση της μεγαλύτερης νύχτας του χρόνου» (21 Δεκεμβρίου). Ύστερα θα συνεργαστούμε με τα παιδιά του τμήματος εικονογράφησης της Ελευθερίας κι ελπίζω το υλικό που θα προκύψει να μη μας επιτρέψει να το αφήσουμε στο συρτάρι.


Χριστίνα Οικονομίδου, ποιήτρια

Booklab Festival στο Θέατρο Olvio: Μια τριήμερη γιορτή για τη δημιουργική γραφή

 

Πολλοί οι μαθητές σας που μετά τα σεμινάρια μαζί σας εκδόθηκαν. Διδάσκεται η ποίηση; Πάνω από 20 νέοι ποιητές και πεζογράφοι έχουν εκδοθεί ως τώρα μέσα από τη μαθητεία τους στα τμήματα Δημιουργικής Γραφής που συντονίζω στον χώρο από το 2004. Εξάλλου, η μαθητεία σε όλες τις μορφές τέχνης συνηθίζεται από την αρχαιότητα. Όπως η μουσική, η ζωγραφική κ.λπ., έτσι και η ποίηση μπορεί να διδαχτεί ως έναν βαθμό. Ο δρόμος μετά είναι ανοιχτός για τον καθένα.