Η ομάδα «Διαδρομές» διοργανώνει ένα νέο εισαγωγικό σεμινάριο φωτογραφίας

To καινούργιο τμήμα απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τον κόσμο της φωτογραφίας και να εξοικειωθούν με την φωτογραφική τους μηχανή.

The LiFO team, 25.10.2019 | 18:09

Η φωτογραφική ομάδα «Διαδρομές» διοργανώνει ένα νέο εισαγωγικό σεμινάριο φωτογραφίας. To καινούργιο τμήμα απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τον κόσμο της φωτογραφίας και να εξοικειωθούν με την φωτογραφική τους μηχανή, ως μέσο έκφρασης και αποτύπωσης της προσωπικής τους αισθητικής και ύφους.

 

Τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθούν με την ετήσια έκθεση φωτογραφίας των μαθητών της σχολής τον Ιούνιο. Το θεωρητικό σκέλος του βασικού προγράμματος είναι μία φορά την εβδομάδα διάρκειας δύο ωρών και φωτογραφία στην πράξη μία φορά τον μήνα (φωτογραφική εξόρμηση).

 

Οι στόχοι του μαθήματος είναι:

-Η εξοικείωση με την φωτογραφία ως μέσο εικαστικής έκφρασης.
-Η εκμάθηση βασικών τεχνικών χαρακτηριστικών και φωτογραφικών αξιών, με έμφαση στον σωστό χειρισμό του φωτός και της σύνθεσης στο κάδρο.
-Η ιστορία της φωτογραφίας μέσα από τους σημαντικότερους φωτογράφους.
-Η καλλιέργεια της προσωπικής αισθητικής και οπτικής αντίληψης.
-Φωτογραφία στην πράξη I: Φωτογραφικές εξορμήσεις στην πόλη και ταξιδιωτική φωτογραφία (μία φωτογραφική εξόρμηση τον μήνα) βάσει συγκεκριμένων θεμάτων / ασκήσεων (διαδικασία προετοιμασίας, επίλυση τεχνικών και θεωρητικών θεμάτων κατά την διάρκεια της λήψης).
-Επεξεργασία εικόνων μέσω photoshop.

 

Info
Έναρξη: Σάββατο 9 Νοεμβρίου
Κάθε Σάββατο από 12:00 έως 14:00
Διάρκεια: Από Νοέμβριο 2019 έως Ιούνιο 2020
Πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος [email protected]
www.diadromeseminars.gr

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός