Εσείς για ποιον λόγο γυμνάζεστε;

Εσείς για ποιον λόγο γυμνάζεστε; Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Γυμνάζεστε για να χάσετε κιλά; Για να διατηρήσετε μία καλή σωματική κατάσταση; Για να νιώσετε καλά ψυχολογικά; Ο καθένας γυμνάζεται για διαφορετικούς λόγους. Παρ' όλα αυτά, ζούμε σε μία εποχή που πολλές φορές η γυμναστική γίνεται η πηγή ενός συνεχούς ανταγωνισμού και για να αρέσουμε στους άλλους. Για να δείχνουμε πιο fit, με περισσότερους κοιλιακούς, με πιο «γεμάτους» μύες, με πιο επίπεδο στομάχι – ξεχνάμε, όμως, το πιο βασικό.

Τρέχουμε, κάνουμε γιόγκα, πιλάτες, βάρη, squats, χορεύουμε, παίζουμε ομαδικά αθλήματα: γυμναζόμαστε για να νιώθουμε πρώτα καλά εμείς με τον εαυτό μας. Να είμαστε υγιείς, να νιώθουμε ζωντανοί, γεμάτοι ενέργεια, να βοηθάμε το σώμα και το μυαλό μας να νιώθουν δυνατά. Κι αυτό έρχεται πάντα πρώτο.

Όλα τα σώματα είναι όμορφα και όλα τα σώματα χρειάζονται τη γυμναστική, πρώτα με σκοπό την υγεία και την ευτυχία και μετά την εξωτερική εμφάνιση.

Δεν έχει σημασία ποιος είναι ο πιο γρήγορος ή ο πιο δυνατός στο γυμναστήριο. Δεν έχει σημασία ποιος έχει πιο εμφανείς κοιλιακούς στην παραλία. Δεν έχει σημασία ποιος είναι πιο λεπτός ή ποια έχει λιγότερη κυτταρίτιδα. Όλα τα σώματα είναι όμορφα και όλα τα σώματα χρειάζονται τη γυμναστική, πρώτα με σκοπό την υγεία και την ευτυχία και μετά την εξωτερική εμφάνιση.

Εσείς για ποιον λόγο γυμνάζεστε; Facebook Twitter

Σκοπός είναι να γυμναζόμαστε για τη δική μας ευχαρίστηση. Train for pleasure: αυτό είναι το μήνυμα που πρεσβεύει η Bodytalk για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2019. Να κάνουμε αυτό που μας ευχαριστεί, χωρίς ανταγωνισμό, χωρίς κανόνες, χωρίς περιορισμούς, έτσι ώστε να νιώθουμε χαρούμενοι (ενδορφίνες, άλλωστε!) και να περνάμε καλά. Φυσικά, η καλή διατροφή παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο με την γυμναστική (να μη στερούμε δηλαδή τα απαραίτητα από τον οργανισμό μας) και κυρίως να μην εξαντλούμε εντελώς τις δυνάμεις μας στο όνομα μίας καλοκαιρινής φωτογραφίας στα social media. Ο καθένας μας έχει μία διαφορετική ερμηνεία για τη λέξη «ευχαρίστηση» και παίρνει διαφορετικού είδους απόλαυση από τη γυμναστική.

Κάποιοι γυμνάζονται για αυτοβελτίωση. Όπως για παράδειγμα, εκείνοι που ξυπνούν νωρίς το πρωί και πηγαίνουν στο γυμναστήριο ή για τρέξιμο στη φύση. Η πρωινή γυμναστική ενεργοποιεί τον οργανισμό και τον μεταβολισμό και ενισχύει τη γενικότερη ευεξία μας κατά τη διάρκεια ολόκληρης της μέρας. Είναι εκείνοι που δίνουν στον εαυτό τους τον χώρο και το χρόνο να βελτιώσουν τη δύναμη και την αντοχή του σώματός τους, με στόχο έναν υγιή οργανισμό, χωρίς βιασύνη και χωρίς ανταγωνισμό.

Εσείς για ποιον λόγο γυμνάζεστε; Facebook Twitter

Κάποιοι γυμνάζονται για ευεξία. Η ευεξία δεν περιορίζεται μόνο στο σώμα, αλλά και στο πνεύμα. Είναι εκείνοι που αναζητούν εναλλακτικές μεθόδους άσκησης (όπως γιόγκα ή πιλάτες) για να ενισχύσουν όχι μόνο την υγεία αλλά και την ποιότητα ζωής τους, δημιουργώντας μία όμορφη ισορροπία μεταξύ καλής ψυχικής υγείας και δυνατού σώματος. Αυτό είναι και το λεγόμενο ευ ζην.

Εσείς για ποιον λόγο γυμνάζεστε; Facebook Twitter

Κάποιοι γυμνάζονται για ενδυναμώσουν τις σχέσεις τους. Μέσα από ομαδικά αθλήματα, χτίζονται ισχυροί δεσμοί με τους άλλους – με την οικογένεια, τα παιδιά, τους φίλους. Ακόμα και μία φορά την εβδομάδα, ένα ραντεβού για μπάσκετ 3x3 μπορεί να προσφέρει όχι μόνο το απαραίτητο boost ενέργειας αλλά και την ευκαιρία να κάνουμε ένα διάλειμμα από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να συναντήσουμε τους δικούς μας ανθρώπους που ίσως να μην βλέπουμε τόσο συχνά.

Εσείς για ποιον λόγο γυμνάζεστε; Facebook Twitter

Κάποιοι γυμνάζονται για ισορροπία. Είναι η ισορροπία που βελτιώνει τον τρόπο ζωής μας, μειώνει το στρες, πυροδοτεί τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητά μας. Είναι αλήθεια πως στην εποχή που ζούμε είναι δύσκολο να διατηρήσουμε αυτή την ισορροπία μεταξύ εργασίας και ελεύθερου χρόνου. Οι υποχρεώσεις τρέχουν κι εμείς πασχίζουμε να βρούμε λίγο χρόνο για τον εαυτό μας. Η γυμναστική μπορεί να βοηθήσει στο να δημιουργηθεί αυτή η ισορροπία και να συνεισφέρει στην αποσυμπίεση από τα άγχη και τις δυσκολίες της καθημερινότητας. 

Εσείς για ποιον λόγο γυμνάζεστε; Facebook Twitter

Η Bodytalk πρεσβεύει την ελευθερία του να επιλέγει κανείς αυτό που τον ευχαριστεί. Τα αθλητικά ρούχα τα οποία σχεδιάζει και παράγει έχουν σκοπό να αγκαλιάσουν οποιοδήποτε σώμα, ενώ παραμένουν fashionable, άνετα και ανθεκτικά, ιδανικά για κάθε τύπο αθλήματος και γυμναστικής. Αγαπάμε το σώμα μας και γυμναζόμαστε για τη δική μας προσωπική ευχαρίστηση. 

Υγεία & Σώμα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αλκοόλ προκαλεί καρκίνο: Η Ιρλανδία γίνεται η πρώτη χώρα που καθιερώνει την προειδοποίηση στις ετικέτες των ποτών

Υγεία & Σώμα / «Το αλκοόλ προκαλεί καρκίνο»: Η Ιρλανδία γίνεται η πρώτη χώρα που καθιερώνει την προειδοποίηση στις ετικέτες των ποτών

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο, σχεδόν οι μισοί Ευρωπαίοι δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της κατανάλωσης αλκοόλ και της πιθανότητας να προσβληθούν από επτά τύπους καρκίνου.
THE LIFO TEAM
Πόσο διαφορετικά είναι στην πραγματικότητα τα ανδρικά προϊόντα περιποίησης από τα γυναικεία;

Υγεία & Σώμα / Πόσο διαφορετικά είναι στην πραγματικότητα τα ανδρικά προϊόντα περιποίησης από τα γυναικεία;

Νέες μάρκες εμφανίζονται διαρκώς στη βιομηχανία της ανδρικής περιποίησης. Το ερώτημα όμως παραμένει: χρειάζονται πραγματικά οι άνδρες τόσα πολλά εξειδικευμένα προϊόντα;
THE LIFO TEAM
Η Ελληνίδα που θέλει να θεραπεύσει τη νόσο του Κρον

Επιστήμες / Η Ελληνίδα που θέλει να θεραπεύσει τη νόσο του Κρον

Η Νεφέλη Σκούφου-Παπουτσάκη ανήκει στους επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ που δημιούργησαν «μίνι έντερα» προκειμένου να βοηθήσουν στην κατανόηση της νόσου του Κρον και στην εύρεση ακριβέστερων και πιο εξατομικευμένων θεραπειών.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Θα το κάνω για μένα»: Πόσο υαλουρονικό αντέχει το συκώτι και η αισθητική μας;

Υγεία & Σώμα / «Θα κάνω υαλουρονικό στα χείλη, θα το κάνω για μένα»: Μας έχουν καταστρέψει οι Καρντάσιαν;

Πόσο εντάξει είναι να κάνουν οι έφηβοι fillers; Πώς φτάσαμε να κάνουμε botox ακόμα και στο κομμωτήριο; Και τι μπορεί να πάει στραβά με τα ενέσιμα; Μία δερματολόγος και μια ψυχοθεραπεύτρια απαντούν.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Αποκατάσταση ασθενών: Η μαύρη τρύπα του ΕΣΥ

Φάκελος Υγεία / Αποκατάσταση ασθενών: Η μαύρη τρύπα του ΕΣΥ

Το κουβάρι της αποκατάστασης των ασθενών στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι μπλεγμένο και πολυδιάστατο, κι όταν πιάσει κανείς το νήμα διαπιστώνει ότι αναφύονται δύσκολα κοινωνικά ζητήματα, που συνήθως κρύβονται κάτω από το χαλί της επικαιρότητας.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ