Συρία: Έκρηξη παγιδευμένου οχήματος - Νεκροί και τραυματίες

Συρία: Έκρηξη παγιδευμένου οχήματος - Νεκροί και τραυματίες Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου.
0

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 20 τραυματίσθηκαν σήμερα από έκρηξη παγιδευμένου οχήματος σε τομέα ο οποίος ελέγχεται από τις τουρκικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε η Άγκυρα.

«Οκτώ άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 20 τραυματίσθηκαν σε επίθέση με παγιδευμένο όχημα», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του, αποδίδοντας την έκρηξη στην πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Σύμφωνα με το υπουργείο, η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα χωριό νότια της συριακής μεθοριακής πόλης Ταλ Αμπιάντ, σ' έναν τομέα ο οποίος πέρασε υπό τον έλεγχο των τουρκικών δυνάμεων και των σύρων βοηθητικών τους έπειτα από μια επίθεση που εξαπέλυσε η Άγκυρα τον περασμένο μήνα.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, μια μη κυβερνητική οργάνωση που διαθέτει σημαντικό δίκτυο πηγών στη Συρία, δήλωσε πως η έκρηξη σημειώθηκε στο Σουλούκ, ένα χωριό που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Ταλ Αμπιάντ.

Σύμφωνα με έναν εργαζόμενο σε υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, τον οποίο επικαλείται το Ρόιτερ, η βόμβα βρισκόταν μέσα σ' ένα μικρό φορτηγό και εξερράγη έξω από έναν φούρνο.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε πως πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 13 τραυματίσθηκαν, χωρίς να διευκρινίσει αν πρόκειται για αμάχους ή για μαχητές. Η μη κυβερνητική οργάνωση δεν απέδωσε σε κάποιον την ευθύνη για την επίθεση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανικές εκλογές: Ξεκάθαρη νίκη για το CDU αλλά δεν φτάνει τα αποτελέσματα της εποχής Μέρκελ

Διεθνή / Γερμανικές εκλογές: Ξεκάθαρη νίκη για το CDU αλλά δεν φτάνει τα αποτελέσματα της εποχής Μέρκελ

Tο εκλογικό αποτέλεσμα των Χριστιανοδημοκρατών είναι πολύ χαμηλότερο από τις επιδόσεις του κόμματος υπό την ηγεσία της πρώην επί μακρόν ηγέτιδας και καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ
LIFO NEWSROOM