London Bridge: Αστυνομικοί πυροβόλησαν ύποπτο για επιθέσεις με μαχαίρι - 5 τραυματίες

London Bridge: Αστυνομικοί πυροβόλησαν ύποπτο για επιθέσεις με μαχαίρι - 5 τραυματίες Facebook Twitter
0

Βρετανοί αστυνομικοί πυροβόλησαν τον ύποπτο για επιθέσεις με μαχαίρι εναντίον ανυποψίαστων περαστικών, στο Λονδίνο το μεσημέρι. Για το περιστατικό στην London Bridge ανακοινώθηκε μία σύλληψη. 

Νωρίτερα, πανικός επικράτησε στη γέφυρα. H περιοχή αποκλείστηκε από τις αρχές και αξιωματικοί της Μητροπολιτικής Αστυνομίας άνοιξαν πυρ, ενώ δεκάδες άνθρωποι έτρεχαν έντρομοι προς την αντίθετη κατεύθυνση. Όπως μεταδίδει ο Guardian, τουλάχιστον πέντε άτομα τραυματίστηκαν από την επίθεση που σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες λίγο πριν της 2μ.μ.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι κλήθηκε για ένα «περιστατικό με μαχαίρι» κοντά στη Γέφυρα του Λονδίνου κατά το οποίο κάποιοι τραυματίστηκαν και ένας ύποπτος συνελήφθη. «Η αστυνομία κλήθηκε στις 1:58 μ.μ. [τοπική ώρα] για ένα επεισόδιο επίθεσης με μαχαίρι κοντά τη Γέφυρα του Λονδίνου. Ένας άνδρας συνελήφθη από την αστυνομία. Πιστεύουμε ότι ορισμένος αριθμός ανθρώπων έχει τραυματιστεί».


Η υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου έκανε λόγο για «σοβαρό επεισόδιο», για το οποίο έστειλε πολλά ασθενοφόρα στο σημείο. Βίντεο και φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Twitter δείχνουν πολλά αστυνομικά αυτοκίνητα και λεωφορεία στη γέφυρα και ένα φορτηγό να καταλαμβάνει περισσότερες από μία λωρίδες.

London Bridge: Αστυνομικοί πυροβόλησαν ύποπτο για επιθέσεις με μαχαίρι - 5 τραυματίες Facebook Twitter
London Bridge: Αστυνομικοί πυροβόλησαν ύποπτο για επιθέσεις με μαχαίρι - 5 τραυματίες Facebook Twitter

Ένα ερασιτεχνικό βίντεο διάρκειας 14 δευτερολέπτων που τραβήχτηκε από την απέναντι πλευρά του δρόμου δείχνει τρεις αστυνομικούς να οπισθοχωρούν από έναν άνδρα που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο. Δύο από τους αστυνομικούς έχουν προτεταμένα τα όπλα τους εναντίον του άνδρα. Το δίκτυο Sky News μετέδωσε από την πλευρά του πως ένας άνθρωπος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε. Ο σταθμός London Bridge έκλεισε.

Η Γέφυρα του Λονδίνου ήταν το «θέατρο» μιας άλλης επίθεσης τον Ιούνιο του 2017 όταν τρεις τζιχαντιστές έπεσαν με το φορτηγάκι τους πάνω σε πεζούς και στη συνέχεια επιτέθηκαν στους περαστικούς στη γύρω περιοχή σκοτώνοντας οκτώ ανθρώπους.

Με πληροφορίες από Guardian, Reuters και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Διεθνή / Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Πολυτελή σκάφη που έκαναν κρουαζιέρες στον Λίβανο, τώρα χρησιμοποιούνται για τη διαφυγή των αμάχων - με πολύ υψηλό αντίτιμο - Ελάχιστες πλέον οι διαθέσιμες θέσεις σε πτήσεις
LIFO NEWSROOM
Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

Διεθνή / Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

«Δεν έχουμε επαφή με τον Χασέμ Σαφιεντίν από χθες», είπε στο Reuters πηγή από τον Λίβανο - Τα ισραηλινά πλήγματα έχουν αποδεκατίσει την ηγεσία της Χεζμπολάχ, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων
LIFO NEWSROOM