Το ποπ κορν αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι μιας γενικότερης εμπειρίας, κάθε φορά που πηγαίνουμε στον κινηματογράφο. Ωστόσο, αυτό το τραγανό, βουτυρένιο σνακ έχει και μια ιδιαίτερη σχέση - άγνωστη μέχρι πρότινος - με το άτμισμα.
Η σχέση αυτή αφορά την απελευθέρωση της ίδιας χημικής ένωσης, του διακετυλίου, το οποίο μπορεί κανείς να το καταναλώσει, αλλά όχι να το εισπνεύσει. Άρα, το άρωμα του διακετυλίου, που χρησιμοποιείται στα ποπ κορν και τους προσδίδει μια ιδιαίτερη γεύση βουτύρου, είναι το ίδιο με το υγρό που προσθέτουμε στα ηλεκτρονικά τσιγάρα προκειμένου να έχουν τη μυρωδιά βανίλιας, καρύδας κ.λπ.
σχόλια