The Simpsons: Τίτλοι τέλους για τον Hank Azaria – Δάνειζε τη φωνή του στον Apu

The Simpsons: Τίτλοι τέλους για τον Hank Azaria – Δάνειζε τη φωνή του στον Apu Facebook Twitter
3

Ο ηθοποιός της σειράς κινουμένων σχεδίων «The Simpsons», Hank Azaria ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι πλέον η φωνή του χαρακτήρα της σειράς, Apu, έπειτα από μακρά διαμάχη με κατηγορίες για ρατσισμό που ήρθε αντιμέτωπος.

Ο Azaria έχει δανείσει τη φωνή του σε πολλούς χαρακτήρες της σειράς μεταξύ των οποίων ο Moe Szyslak, ο Chief Wiggum και ο Comic Book Guy. Ωστόσο φαίνεται πως ο ρόλος του ως ο ιδιοκτήτης του παντοπωλείου Kwik-E-Mart, Apu Nahasapeemapetilon έφτασε στο τέλος. .

Μιλώντας στο Slashfilm είπε πως «Το μόνο που γνωρίζω είναι πως θα δεν ξανακάνω τη φωνή, εκτός αν υπάρξει κάποιος άλλος τρόπος αυτό να αλλάξει» και πρόσθεσε ότι «η απόφαση πάρθηκε από κοινού. Συμφωνήσαμε σε αυτό. Όλοι μας πιστεύουμε ότι είναι το σωστό».


Ο χαρακτήρας του Apu στους «The Simpsons» είναι ένας Ινδός μετανάστης, ιδιοκτήτης ενός παντοπωλείου. Είναι γνωστός από την ατάκα του «thank you, come again» (ευχαριστώ, να μας ξανάρθετε) και πρωτοεμφανίστηκε στην πρώτη σεζόν της σειράς στο επεισόδιο «The Telltale Head».

The Simpsons: Τίτλοι τέλους για τον Hank Azaria – Δάνειζε τη φωνή του στον Apu Facebook Twitter
EPA


Ο χαρακτήρας κατηγορήθηκε επί σειρά ετών για ρατσισμό καθώς ο ηθοποιός που τον ενσάρκωνε είναι λευκός. Η διαμάχη πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις το 2017 μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ «The Problem With Apu» που έγραψε ο κωμικός Hari Kondabolu και υποστήριζε ότι ο συγκεκριμένος χαρακτήρας ήταν ένα προβληματικό στερεότυπο των Νοτιοασιατών.


Μετά από αυτό η σειρά προσπάθησε να αντιμετωπίσει το ζήτημα το 2018 αλλά οι συγγραφείς κατηγορήθηκαν ότι απλά χειροτερεύουν το πρόβλημα.


Τον ίδιο χρόνο σε μία συνέντευξη με την εφημερίδα USA Today, ο δημιουργός των Simpsons, Matt Groening, ρωτήθηκε αν τον έχει επηρεάσει η αρνητική κριτική που έχει λάβει το θέμα . «Όχι, καθόλου» απάντησε και πρόσθεσε «είμαι περήφανος για ο,τι κάνουμε σε αυτή τη σειρά. Και νομίζω ότι είναι μια εποχή στον πολιτισμό μας, όπου οι άνθρωποι λατρεύουν να προσποιούνται ότι προσβάλλονται».

Με πληροφορίες από The Guardian

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Διεθνή / Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Περισσότερα από 500.000 αμερικανικά όπλα που κατασχέθηκαν από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρονται να έχουν χαθεί ή πουληθεί στη μαύρη αγορά - Μέρος αυτών έχει καταλήξει σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Διεθνή / Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τερματισμού της αμερικανικής διαμεσολάβησης – Απέφυγε να δεσμευτεί για συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης προς το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Η κυβέρνηση Τραμπ κλιμακώνει την πίεση στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ζητώντας αναδρομικά στοιχεία ξένων χρηματοδοτήσεων και παγώνοντας 2,26 δισ. δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, εν μέσω κατηγοριών για ανεπαρκή προστασία φοιτητών κατά των διακρίσεων
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Διεθνή / ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Η έκθεση θέτει υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια οδοντόκρεμων ευρείας κυκλοφορίας, ενώ αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρότερη νομοθεσία και ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ουάσινγκτον μιλώντας στην Independent, ξεκαθάρισε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει «εμμονή με την πτώση του δυτικού πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ο Χανκ Αζαρια είναι εβραϊκής καταγωγής αλλά είναι λευκός τώρα που δανείζει τη φωνή του στον Απού. Και τους άλλους 100+ χαρακτήρες που έχει δώσει τη φωνή του να τους κάνουμε τεστ δνα να δούμε άμα επιτρέπεται να τους κάνει. Ότι ναναι εχει καταντησει σε μερικά πράγματα η πολιτική ορθότητα.