DPA: Η τουρκική ακτοφυλακή απαγορεύει σε μετανάστες να διασχίσουν το Αιγαίο - Με εντολή Ερντογάν

DPA: Η τουρκική ακτοφυλακή απαγορεύει σε μετανάστες να διασχίσουν το Αιγαίο - Με εντολή Ερντογάν Facebook Twitter
EUROKINISSI /ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε εντολή στην τουρκική ακτοφυλακή να μην επιτρέπει πλέον σε μετανάστες να επιχειρούν να διασχίσουν το Αιγαίο, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το γεγονός ανακοίνωσε χθες Παρασκευή η ακτοφυλακή, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa). «Οι διελεύσεις παράτυπων μεταναστών από το Αιγαίο δεν επιτρέπονται επειδή αυτό είναι επικίνδυνο», υπογραμμίζει η ανακοίνωση της τουρκικής ακτοφυλακής, που επικαλείται ένα προεδρικό διάταγμα.

Το υπουργείο Εσωτερικών θα επιβλέψει την εφαρμογή του διατάγματος αυτού. «Ενώ η αρχή της μη παρέμβασης με τους παράτυπους μετανάστες που επιθυμούν να φύγουν από την Τουρκία παραμένει να εφαρμόζεται, μια τέτοια προσέγγιση δεν αφορά τις θαλάσσιες διελεύσεις εξαιτίας κινδύνων που απειλούν τη ζωή», προσθέτει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε την αναθεώρηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το μεταναστευτικό

Στις Βρυξέλλες ο Ερντογάν τη Δευτρέρα

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 9 Μαρτίου, ανακοίνωσε αργά χθες Παρασκευή η τουρκική κυβέρνηση. «Ο πρόεδρος σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσκεψη εργασίας στις Βρυξέλλες στις 9 Μαρτίου», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Παράλληλα ο Τούρκος πρόεδρος είχε τηλεφωνική συνομιλία χθες με τον Αντρέι Πλένκοβιτς, πρωθυπουργό της Κροατίας, που ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ, με θέμα τις πρόσφατες εξελίξεις στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ και τους αιτούντες άσυλο που επιθυμούν να περάσουν στην Ευρώπη, ανέφερε η Άγκυρα. Ο Ερντογάν ανέφερε στον Κροάτη πρωθυπουργό ότι η ΕΕ έχει υποχρέωση να παράσχει την απαραίτητη προστασία στους πρόσφυγες που έχουν φτάσει στα σύνορά της, τηρώντας τις διεθνείς της υποχρεώσεις.

Επίσης τόνισε ότι το κλείσιμο των συνόρων δεν θα εξαλείψει την ευθύνη ευρωπαϊκών χωρών με βάση το διεθνές δίκαιο. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/DPA/Sputnik/Anadolu

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: Στους 65 οι νεκροί από την έκρηξη στο λιμάνι - Για «αμέλεια» μιλά η κυβέρνηση

Διεθνή / Ιράν: Στους 65 οι νεκροί από την έκρηξη στο λιμάνι - Για «αμέλεια» μιλά η κυβέρνηση

Η έκρηξη στο μεγαλύτερο λιμάνι του Ιράν προκάλεσε 65 θανάτους – Φωτιά από χημικά υλικά, αμέλεια και πολιτική αναταραχή στο φόντο των συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα
LIFO NEWSROOM