ΣΥΡΙΖΑ: Να γνωρίζει η Τουρκία ότι οι Έλληνες είναι ενωμένοι

ΣΥΡΙΖΑ: Να γνωρίζει η Τουρκία ότι οι Έλληνες είναι ενωμένοι Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Μήνυμα στη Τουρκία ότι η τήρηση του διεθνούς δικαίου είναι η μόνη βάση για ειρήνη και συνεργασία στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνέχεια των σημερινών γεγονότων στα ελληνοτουρκικά σύνορα. 

Στο μήνυμά του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για ενότητα των Ελλήνων «απέναντι σε οποιαδήποτε παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας». Σημειώνεται ότι τα ξημερώματα της Τετάρτης ανοιχτά της Κω, τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Για το γεγονός κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών ο Τούρκος πρέσβης στην Ελλάδα. Νωρίτερα σήμερα σημειώθηκε υπερπτήση πάνω από τον Έβρο. 

«Οι σημερινές επιθετικές δηλώσεις αλλά και ενέργειες της Τουρκίας, τόσο με την τουρκική ακταιωρό στην Κω όσο και με την υπερπτήση τουρκικού μαχητικού πάνω από τον Έβρο είναι απαράδεκτες και αντανακλούν τον ολισθηρό και εξαιρετικά επικίνδυνο δρόμο που επιλέγει να ακολουθήσει η τουρκική ηγεσία. Οφείλει να κατανοήσει ότι το διεθνές δίκαιο και η αρχή καλής γειτονίας αποτελούν τη μόνη βάση για ειρήνη και συνεργασία στην περιοχή», υπογραμμίζει στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Να γνωρίζει η τουρκική ηγεσία ότι οι Έλληνες είναι ενωμένοι απέναντι σε οποιαδήποτε παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας», διαμηνύει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βουλή – Ανδρουλάκης: Περίμενα σήμερα έναν πρωθυπουργό που θα ζητούσε συγγνώμη για τα ψέματα

Πολιτική / Βουλή – Ανδρουλάκης: Περίμενα σήμερα έναν πρωθυπουργό που θα ζητούσε συγγνώμη για τα ψέματα

«Να σκύψει το κεφάλι μπροστά στην κραυγή της κοινωνίας για ένα επιτέλους αποτελεσματικό και σύγχρονο κράτος, που ο ίδιος απέτυχε παταγωδώς να προσφέρει» τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM
Βουλή, Live - Μητσοτάκης: Προσπαθούν να κάνουν τα Τέμπη σημείο διχασμού

Πολιτική / Βουλή, Live - Μητσοτάκης: Προσπαθούν να κάνουν τα Τέμπη σημείο διχασμού

Οι διαδηλωτές στην πλειονότητά τους είχαν το αντίθετο αίτημα από το να πέσει η κυβέρνηση, ζήτησαν να ανέβει η Ελλάδα ψηλότερα - Ζούμε ένα κοινό πένθος που ορισμένοι κύκλοι επιχειρούν να μεταμορφώσουν σε σημείο διχασμού, είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM