H KLM περικόπτει έως 2.000 θέσεις εργασίας, ζητά κρατική στήριξη

H KLM περικόπτει έως 2.000 θέσεις εργασίας, ζητά κρατική στήριξη Facebook Twitter
Η KLM περικόπτει 1.500-2.000 θέσεις εργασίας (Πηγή φωτό EPA)
0

H KLM σχεδιάζει να περικόψει 1.500-2.000 θέσεις εργασίας και να ζητήσει κρατική στήριξη, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού που έχει πλήξει με σφοδρότητα τις αεροπορικές εταιρείες.

Εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών που έχουν επιβληθεί μετά την έξαρση του κορωνοϊού, οι αεροπορικές εταιρείες είναι αντιμέτωπες με μείωση εσόδων έως και 113 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος. Η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναστείλει τις πτήσεις προς τις ΗΠΑ από 26 ευρωπαϊκές χώρες δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Έπειτα από αυτές τις εξελίξεις, η KLM, του ομίλου KLM- Air France, σχεδιάζει περικοπές θέσεων εργασίας (1.500-2.000) και σκοπεύει να ζητήσει κρατική στήριξη, καθώς μειώσει το ωράριο εργασίας κατά το ένα τρίτο για τους συνολικά 35.000 εργαζομένους της. Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να στηρίξει την εταιρεία.

Ο CEO της KLM, Πιέτερ Ελμπερς, ανέφερε ότι η εταιρεία αναμένει μείωση των πτήσεων κατά 20% τον Μάρτιο και 30% τον Απρίλιο και συνολική πτώση στο δεύτερο τρίμηνο τουλάχιστον 30%, εξαιτίας του κορωνοϊού. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι η εταιρεία αποσύρει 200 εκατομμύρια ευρώ σε προγραμματισμένες επενδύσεις και ότι ο αερομεταφορέας προγραμματίζει επίσης τη μείωση 1.500-2.000 θέσεων εργασίας.

«Κατανοούμε την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει σήμερα η εταιρεία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο αρμόδιος διαπραγματεύσεων του συνδικάτου CNV, Μίσιελ Βάλααρντ. «Αυτό συνιστά μια μεγάλη θυσία που ζητείται από τους ανθρώπους μας».

Η KLM δεν είναι η μόνη εταιρεία που προχωρά σε τέτοια μέτρα. Για παράδειγμα και η Norwegian Air ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι θα ακυρώσει 4.000 πτήσεις και θα θέσει σε προσωρινή αργία περίπου το μισό προσωπικό της. Κι άλλες αεροπορικές εταιρείες ετοιμάζονται να ζητήσουν οικονομική στήριξη από τις κυβερνήσεις. Αυτό προτίθεται να κάνει και ο όμιλος Lufthansa, στον οποίο ανήκουν επίσης οι εταιρείες Swiss International, Austrian Airlines και Brussels Airlines.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Διεθνή / Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Περισσότερα από 500.000 αμερικανικά όπλα που κατασχέθηκαν από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρονται να έχουν χαθεί ή πουληθεί στη μαύρη αγορά - Μέρος αυτών έχει καταλήξει σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Διεθνή / Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τερματισμού της αμερικανικής διαμεσολάβησης – Απέφυγε να δεσμευτεί για συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης προς το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Η κυβέρνηση Τραμπ κλιμακώνει την πίεση στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ζητώντας αναδρομικά στοιχεία ξένων χρηματοδοτήσεων και παγώνοντας 2,26 δισ. δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, εν μέσω κατηγοριών για ανεπαρκή προστασία φοιτητών κατά των διακρίσεων
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Διεθνή / ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Η έκθεση θέτει υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια οδοντόκρεμων ευρείας κυκλοφορίας, ενώ αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρότερη νομοθεσία και ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ουάσινγκτον μιλώντας στην Independent, ξεκαθάρισε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει «εμμονή με την πτώση του δυτικού πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM