Πώς να φτιάξετε εύκολα aperitivo για το απογευματινό video call με φίλους

Πώς να φτιάξετε εύκολα aperitivo για το απογευματινό video call με φίλους Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Το aperitivo πολλές φορές χαρακτηρίζεται ως το "happy hour" των Ιταλών - ωστόσο, είναι κάτι πολύ παραπάνω. Το aperitivo δημιουργήθηκε για να ανοίγει την όρεξη πριν το δείπνο και εδώ και χρόνια, συνδυάζεται με ένα ελαφρύ, απολαυστικό cocktail και νόστιμα snacks.

Έτσι, λοιπόν, μεταξύ 7 και 9 το απόγευμα, οι Ιταλοί συναντιόνται για να απολαύσουν το Aperol Spritz τους και λίγο finger food, έτσι ώστε να έχουν ακόμα περισσότερη όρεξη για το βραδινό τους. Το Aperor Spritz είναι ένα cocktail το οποίο έχει γίνει συνώνυμο όχι μόνο με την ώρα του aperitivo, αλλά και με ευχάριστες και γευστικές στιγμές. Μπορεί αυτή την περίοδο να βρισκόμαστε στο σπίτι, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορούμε να κανονίσουμε ένα ραντεβού για aperitivo με τους φίλους μας, μέσω group video call.

Πώς να φτιάξετε εύκολα aperitivo για το απογευματινό video call με φίλους Facebook Twitter

Άλλωστε, δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία από το να μάθουμε να φτιάχνουμε στο σπίτι το αγαπημένο μας Aperol Spritz, καθώς είναι εξαιρετικά εύκολο και μπορούμε να το συνοδεύσουμε με τα snacks της επιλογής μας, τα οποία είναι εξίσου εύκολα και μπορούμε να βρούμε τα υλικά online. Γι' αυτό, λοιπόν, δε χρειάζεται να ξεχάσουμε τις αγαπημένες μας συνήθειες - αλλά ούτε τους φίλους μας και στις χαρούμενες στιγμές μαζί τους, που τόσο έχουμε όλοι ανάγκη τώρα.

Πώς να φτιάξετε εύκολα aperitivo για το απογευματινό video call με φίλους Facebook Twitter

Παρακάτω, θα βρείτε όλα τα υλικά που χρειάζεστε για να φτιάξετε ένα απολαυστικό Aperol Spritz στο σπίτι, όπως και προτάσεις για τα snacks που θα το συνοδεύσουν ιδανικά. Μετά, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δώσετε ραντεβού με τους φίλους σας online, να μοιραστείτε τα tips και να καθιερώσετε το προσωπικό σας aperitivo hour, που θα σας φτιάχνει τη διάθεση καθημερινά. Αλλιώς, μπορείτε να ετοιμάσετε το ιδανικό date night με το ταίρι σας στο σπίτι, με υπέροχη μουσική, Aperol Spritz και νόστιμο finger food.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για το Aperol Spritz:

50ml Aperol

50ml Cinzano Pro-Spritz

Λίγη σόδα Schweppes

1 φέτα πορτοκάλι για γαρνίρισμα

Πάγο

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή. Γεμίζετε ένα μεγάλο ποτήρι με πάγο, προσθέτετε το Cinzano pro spritz, το Aperol, τη σόδα και τη φέτα με το πορτοκάλι και τα ανακατεύετε ελαφρώς. Όλα τα παραπάνω υλικά μπορείτε να τα βρείτε απλά και εύκολα online.

Πώς να φτιάξετε εύκολα aperitivo για το απογευματινό video call με φίλους Facebook Twitter

Τώρα, ήρθε η στιγμή να ετοιμάσετε τα κατάλληλα snacks που θα συνοδεύσουν το γευστικό σας Aperol Spritz. Να θυμάστε πως οι Ιταλοί, δεν καταναλώνουν ποτέ αλκοόλ χωρίς να το συνοδεύουν με γευστικό φαγητό. Άλλωστε, αυτή είναι και η έννοια του aperitivo. Μπορείτε, λοιπόν, να πειραματιστείτε με διάφορες γεύσεις, όπως αλλαντικά, τυριά, φρούτα, λαχανικά και τραγανιστό ψωμί ή να τις συνδυάσετε όλες σε μία νόστιμη πιατέλα. 

Πώς να φτιάξετε εύκολα aperitivo για το απογευματινό video call με φίλους Facebook Twitter

Ένα εξίσου διαδεδομένο ορεκτικό για aperitivo, είναι οι ελιές. Μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας εύκολη συνταγή με μαριναρισμένες ελιές, με μερικά εύκολα υλικά: 4 φλιτζάνια μικτές ελιές, 3 ολόκληρες σκελίδες σκόρδου, θρυμματισμένες, 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 2 κουταλάκια του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού, 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο, 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαντζουράνα, 1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού. Σε ένα μικρό τηγάνι, ζεστάνετε τις ελιές, το σκόρδο, τις πιπεριές και το λάδι. Βάλτε τα βότανα στο μείγμα ελιάς και σερβίρετέ το ζεστό.

Πώς να φτιάξετε εύκολα aperitivo για το απογευματινό video call με φίλους Facebook Twitter

Τέλος, μπορείτε να φτιάξετε μικρά snacks με ψωμί focaccia, με 1/4 του κιλού προσούτο, κομμένο σε λεπτές φέτες, 4 βρασμένα αυγά, κομμένα σε φέτες, 2 φλιτζάνια ρόκα και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Τοποθετήστε τα πάνω στις φέτες ψωμί και είναι έτοιμα.

Μπορεί να περνάμε τα απογεύματά μας στο σπίτι, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορούν να είναι διασκεδαστικά, απολαυστικά και πολύχρωμα, όπως ένα δροσερό cocktail Aperol Spritz και τα αγαπημένα μας γευστικά snacks. Φτιάξτε, λοιπόν, το cocktail σας εύκολα και γρήγορα, τοποθετήστε το finger food δίπλα σας και καλέστε τους φίλους σας για ένα aperitivo hour μετά τη δουλειά και πριν το φαγητό.

Απολαύστε υπεύθυνα.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ