Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 2 νεκροί και 77 νέα κρούσματα σε μία ημέρα

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 2 νεκροί και 77 νέα κρούσματα σε μία ημέρα Facebook Twitter
EPA
0

Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 77 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 1.832. Το 55% είναι άνδρες. 

Στο ίδιο διάστημα, ακόμα δύο ασθενείς έχασαν την ζωή τους και ο απολογισμός των θυμάτων στη χώρα ανέρχεται πλέον στα 81. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 74 έτη και το 88% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω. Οι 23 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί 28.584 κλινικά δείγματα. Το 27,3% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων (501) σχετίζεται με ταξίδι στο εξωτερικό και 679 σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα. 

Σε νοσοκομεία όλης της επικράτειας νοσηλεύονται 90 ασθενείς διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 66 έτη. Οι 19 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 72% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών. Δέκα ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. 

Σε όλον τον κόσμο έχουν καταγραφεί πάνω από 1.363.000 κρούσματα και 76.370 θάνατοι. Από το ξέσπασμα της πανδημίας, 293.700 ανέρρωσαν και έγιναν καλά. Οι ΗΠΑ έχουν αυτή την στιγμή πάνω από 368.000 κρούσματα και 10.966 νεκρούς. Διαφορετικές χώρες είναι σε διαφορετικές φάσεις της πανδημίας, εξήγησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς έγινε η επίθεση στην Πολυτεχνειούπολη: Ταυτοποιήθηκε ο κουκουλοφόρος που χτύπησε την υπάλληλο του κυλικείου

Ελλάδα / Πώς έγινε η επίθεση στην Πολυτεχνειούπολη: Ταυτοποιήθηκε ο κουκουλοφόρος που χτύπησε την υπάλληλο του κυλικείου

Η γυναίκα κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού - Σήμερα θα ήταν η πρώτη μέρα λειτουργίας του κυλικείου, μετά την ανάθεσή του σε διαχειριστή
LIFO NEWSROOM
Περιστέρι: Ένοπλος ληστής «χτύπησε» δύο φορές σε 25 λεπτά – Άρπαξε 2.200 ευρώ με την απειλή μαχαιριού

Ελλάδα / Περιστέρι: Ένοπλος ληστής «χτύπησε» δύο φορές σε 25 λεπτά – Άρπαξε 2.200 ευρώ με την απειλή μαχαιριού

Διπλή ληστεία σε καταστήματα τυχερών παιχνιδιών στο Περιστέρι μέσα σε μόλις 25 λεπτά – Ο δράστης απείλησε υπαλλήλους με μαχαίρι και διέφυγε με 2.200 ευρώ. Σε εξέλιξη οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.
LIFO NEWSROOM