Η Μέρκελ τα “πήρε”. “Αν θέλετε βοήθεια αυξήστε όρια, ξεχάστε διακοπές”

Η Μέρκελ τα “πήρε”. “Αν θέλετε βοήθεια αυξήστε όρια, ξεχάστε διακοπές” Facebook Twitter
0

Αν θέλετε βοήθεια αυξήστε τα όρια ηλικίας και ξεχάστε τις διακοπές, είπε στην ουσία η Άνκελα Μέρκελ μιλώντας σε εκδήλωση των Χριστιανιδημοκρατών στην πόλη Meschede. Αναφερόμενη όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις υπόλοιπες υπερχρεωμένες χώρες του ευρωπαικού νότου, η Γερμανίδα Καγκελάριος, είπε ότι θα πρέπει να αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης και να μειωθούν οι ημέρες των διακοπών. “Δεν είναι σε θέση χώρες όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ελλάδα να συνταξιοδοτούν τους πολίτες τους νωρίτερα από ότι η Γερμανία τους δικούς της” πρόσθεσε η Μέρκελ. "Ναι, η Γερμανία θα βοηθήσει. όμως, η Γερμανία βοηθάει μόνο όταν και οι άλλοι προσπαθούν. Και αυτή προσπάθεια πρέπει να αποδειχθεί ", τόνισε στο συντηρητικό της ακροατήριο.

Το Spiegel σχολιάζει οτι όντως υπάρχουν μεγάλες διαφορές στις ηλικίες συνταξιοδότησης μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και σημειώνει ότι η χώρα μας, μετά τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού ανέβασε το όριο συνταξιοδότησης στα 63 χρόνια κατά μέσο όρο, όταν στην Γερμανία τα όρια αυξήθηκαν το 2010 στα 67.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η επιθετική στάση της Μέρκελ προς την Ελλάδα έρχεται μετά τις αμφιβολίες που δημιουργήθηκαν, για την αποτελεσματικότητα του πακέτου διάσωσης των 110 δις ευρώ. “Εχει γίνει σαφές-γράφει το περιοδικό- ότι τελικά η Ελλάδα θα χρειαστεί περισσότερα”. Το Spiegel εκτιμά πάντως ότι το αιχμηρό ύφος της Καγκελαρίου, είναι το ύφος που χρησιμοποιεί για το “εγχώριο” κοινό.

Οι Σοσιαλδημοκράτες επιτέθηκαν στην Άνκελα Μέρκελ για το ύφος της. «Η κυρία Μέρκελ για άλλη μια φορά βάζει τον λαϊκισμό πάνω από τα ουσιαστικά επιχειρήματα",  δήλωσε ο Σοσιαλδημοκράτης ηγέτης κ. Sigmar Gabriel. "Είναι ντροπή το γεγονός ότι η Μέρκελ παίζει με την ευρωπαική ιδέα μόνο και μόνο για να λάβει τον έπαινο από τις λαϊκές εφημερίδες. Υποθάλπει την αντι-ευρωπαϊκή δυσαρέσκεια.", σχολίασε.

Εξίσου καυστικοί ήταν και οι Πράσινοι. "«Η αυθαίρετη επιλογή των συγκεκριμένων θεμάτων δεν βοηθάει χώρες όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία και δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα”, δήλωσε ο εκ των επικεφαλής του σχηματισμού, τουρκικής καταγωγής Cem Özdemir στο SPIEGEL.

“Παράλογα” χαρακτήρισε τα σχόλια της Μέρκελ, ο επικεφαλής της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Daniel Cohn-Bendit". Φυσικά οι άνθρωποι στη νότια Ευρώπη δουλεύουν πολύ» είπε. Αντί να «ψάχνει για φθηνά χειροκροτήματα, η Μέρκελ θα πρέπει να υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις”, πρόσθεσε ο Κον Μπεντίτ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ από το βίντεο Κασσελάκη- Δεν λέει πουθενά ότι είναι υποψήφιος

Πολιτική / Αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ από το βίντεο Κασσελάκη- Δεν λέει πουθενά ότι είναι υποψήφιος

Η απουσία της συγκεκριμένης δήλωσης έχει προκαλέσει υποψίες ότι ο Κασσελάκης ενδεχομένως επιδιώκει την ανατροπή της απόφασης της καθαίρεσής του στο επικείμενο Συνέδριο του κόμματος
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση MRB: Προηγείται σταθερά η ΝΔ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ – «Ντέρμπι» Ανδρουλάκη και Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Δημοσκόπηση MRB: Προηγείται σταθερά η ΝΔ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ – «Ντέρμπι» Ανδρουλάκη και Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία διατηρεί τη θέση της, ενώ το ΠΑΣΟΚ κερδίζει έδαφος, με την εσωκομματική μάχη για την ηγεσία να παραμένει αμφίρροπη
LIFO NEWSROOM