Bokomolech & False Alam ft. Scott McCloud
Φωτό: Βαγγέλης Πατσιαλός
Μάρ21
 

Bokomolech & False Alam ft. Scott McCloud

Fuzz Club, Παρασκευή 16/03./012

Από τα πρώτα Indie Free εκεί στα early ‘90s που τους γνωρίσαμε και την πρώτη τους δισκογραφική περίοδο, βρεθήκαμε φέτος να γιορτάζουμε μαζί με τους Bokomolech στο Fuzz την επιστροφή μας και την κυκλοφορία του «Mass Vulture» στην Inner Ear.

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισαν στον ήχο μπορεί να εμπόδισαν το αθηναϊκό γκρουπ και τους 700 φίλους τους ν’ απογειωθούν την πρώτη ώρα του σετ τους, όμως, καθώς ξεπερνούσαν τις ηχητικές κακοτοπιές, μας οδήγησαν προς το συναίσθημα έκστασης που είναι το ν’ ακούς ζωντανά και άρτια ερμηνευμένα τα τραγούδια εκείνα που θεωρούσες «δικά σου» 15 χρόνια πριν.

Οι τέσσερεις παλαιοί Boko, με την προσθήκη των δύο νέων μελών τους, για πάνω από δύο ώρες μας επιβεβαίωσαν γιατί ορισμένοι τους κατατάσσουμε ανάμεσα στα 4-5 καλύτερα εγχώρια συγκροτήματα όλων των εποχών. Όλα τα τραγούδια του «Mass Vulture» στέκονται ζωντανά ανάμεσα στις καλύτερες στιγμές του παρελθόντος των Boko, οι παλιοσειρές fans ξέρουν όλους τους στίχους φυσικά και ακολουθούν την πάντα ιδιαίτερη φωνή του Δημήτρη Ιωάννου σε κάθε στροφή - ειδικά στο τελευταίο μισάωρο της απόλυτης κορύφωσης, όπως εξελίχθηκε. Μην ξεγελιέσαι, όμως, από την ρετροσπεκτίβα. Οι Boko δεν είναι αναμνηστικό μιας εποχής με όνειρα που έφυγε από τα χέρια μας στη στροφή των ’00s, και το νέο άλμπουμ τους αλλά και αυτή, η πρώτη τους συναυλία, το απέδειξαν.

Νωρίτερα, τη συναυλία άνοιξαν οι False Alarm, οι οποίοι παρουσίασαν το υλικό του επερχόμενου άλμπουμ τους, το οποίο περιλαμβάνει και μια συνεργασία μ’ έναν φίλο από τα παλιά, τον Scott McCloud. Ο ήρωας των ’90s και ηγέτης των Girls Against Boys επέστρεψε στην πόλη που τον αγαπάει, ανέβηκε στη σκηνή, ερμήνευσε το «Sell me something» των False Alarm και με το ελληνικό group ως backing μπάντα, μέσα σε τρία τραγούδια, «In Flynn», «Raindrop» και «Bulletproof Cupid», μας άνοιξε την όρεξη για τα καλά για μία συναυλία των GvsB.

 

Ηλίας Πυκνάδας (mixtape.gr)

 
 
 
 
I WAS THERE
Scroll to top icon