Αστυνομικοί ανοίγουν πυρ "αδιακρίτως" στο Miami Beach (βίντεο)

Αστυνομικοί ανοίγουν πυρ "αδιακρίτως" στο Miami Beach (βίντεο) Facebook Twitter
0



Κάθε χρόνο το φεστιβάλ «Urban Beach Week» συγκεντρώνει μαύρους κυρίως φανς από τον αμερικανικό νότο στο Miami Beach, όπου λαμβανουν χωρα συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις. 250,000 μαζεύτηκαν αυτή την εβδομάδα στην μικρή παραλιακή πόλη, προκαλώντας ιδιαίτερη ανησυχία στους κατοίκους. Η κόντρα παίζεται όχι ανάμεσα σε λευκούς και μαύρους όμως, αλλά ανάμεσα στους νέους που πηγαίνουν για να ξεδώσουν και στους κυριλέ τουρίστες που παραδοσιακά προσελκύει πόλη. Το γεγονός συμπίπτει χρονικά και με το σαββατοκύριακο της Memorial Day (η Δευτέρα που μας πέρασε ήταν αργία), οπότε κοσμοσυρροή!

Το Miami Beach παρέλυσε από φόβο αυτή τη φορά. Οι νεαροί μαύροι κατέκλυσαν τους δρόμους της πόλης, πήγαν και στο γενεθλιο πάρτυ του Busta Rhymes, ενώ μερικοί από αυτούς δέχθηκαν τα πυρά των αστυνομικών.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, οι αστυνομικοί περικυκλώνουν ένα «ύποπτο» σταματημένο αυτοκίνητο, στη μέση του δρόμου, και αρχίζουν να ρίχνουν «στο ψαχνό» ισχυριζόμενοι ότι ο οδηγός είχε όπλο. 12 αστυνομικοί  έριχναν ασταμάτητα εναντίον του σταματημένου αυτοκινήτου, σκοτώνοντας τελικά τον οδηγό, ενώ τραυματίστηκαν και μερικοί από αυτούς. Άγνωστο από που. Ο οδηγός αποδείχθηκε εκ των υστέρων ότι δεν είχε καν όπλο στο αυτοκίνητο του!

Στο κυνηγητό που προηγήθηκε τραυματίστηκαν σοβαρά 4 πολίτες που τύχαινε να βρίσκονται παραδίπλα, από πυρά των αστυνομικών.

Οι αστυνομία εξετάζει «ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που λένε ότι κι από το αυτοκίνητο έριχναν κάποιοι εναντίον των αστυνομικών, αλλά αυτοί οι κάποιοι πρόλαβαν και βγήκαν από το όχημα». Στο βίντεο δε φαίνεται να βγαίνει κανείς από το αμάξι.

Η αστυνομία κατείσχε κάμερες τοπικών μέσων ενημέρωσης που κατέγραφαν τα γεγονότα και κατέστρεψαν το κινητό ενός παρευρισκομένου που επίσης τραβούσε το περιστατικό, ρίχνοντας και τον ίδιο στο έδαφος. Το αυτοκίνητο αφέθηκε να χάσκει στη μέση του δρόμου μέχρι την επόμενη μέρα, γαζωμένο από τις αμέτρητες σφαίρες που δέχθηκε.

Όπως σχολιάζει και ένας χρήστης του YouTube, οι αστυνομικοί δεν μπορούν να είναι ταυτόχρονα και εισαγγελείς, και ένορκοι και εκτελεστές της δικής τους ετυμηγορίας. Άλλος χρήστης λέει ότι είναι καιρός κάποιος να μαζέψει τις κατσαρίδες που αμαυρώνουν με την παρουσία τους κάθε χρόνο την εθνική αργία και ισχυρίζεται ότι τα πρώτα πυρά που ακούγονται στο βίντεο ήρθαν από το αυτοκίνητο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Διεθνή / Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Επί δύο χρόνια οι δύο γυναίκες μοιράζονται τις περιπέτειές τους με 10 εκατομμύρια συνδρομητές - Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι η νέα γενιά να μην αφήνει μόνους τους ηλικιωμένους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ