Aγανακτισμένοι: ο νέος παράγοντας

Aγανακτισμένοι: ο νέος παράγοντας Facebook Twitter
0

Οι χωρίς προηγούμενο διαδηλώσεις των «αγανακτισμένων» που επεκτάθηκαν χθες σε όλη την Ελλάδα, αλλάζουν δραματικά το πολιτικό τοπίο περιπλέκοντας ακόμη περισσότερο το έργο μιας κυβέρνησης που εμφανίζει όλο και συχνότερα σημάδια παραλυσίας.

Μέχρι τη προηγούμενη εβδομάδα, το βασικό εμπόδιο που έπρεπε να ξεπεράσει ο κ. Παπανδρέου προκειμένου να πετύχει την ψήφιση των νέων μέτρων ήταν οι αντιρρήσεις των βουλευτών του. Ο πρωθυπουργός είχε την πεποίθηση ότι τελικά, παρά τις όποιες γκρίνιες και ενστάσεις, τα μέτρα θα ψηφίζονταν στην Βουλή καθώς κάνεις κυβερνητικός βουλευτής δεν θέλει να πάρει την ευθύνη για την πτώση της κυβέρνησης και την προκήρυξη εκλογών, στις οποίες θα διακινδυνεύσει μάλιστα και την επανεκλογή του.

Για το κυβερνητικό επιτελείο, οι ...συνήθεις αντιπολιτευόμενοι δεν αποτελούσαν μεγάλο πρόβλημα. Τα άλλα κόμματα, έτσι κι αλλιώς, κατά κανόνα διαφωνούν σε ότι πει η κυβέρνηση. Τα συνδικάτα του δημόσιου τομέα μπορούν εύκολα, λόγω και των δικών τους λαθών, να δυσφημιστούν. Μπορεί να γίνονταν κάποιες διαδηλώσεις στην Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη, αλλά οι αντεξουσιαστές με το λιγότερο εγκέφαλο θα φρόντιζαν να διαλυθούν από τα ΜΑΤ και να μην γίνουν ποτέ μαζικές.

Ακόμη και οι προπηλακισμοί βουλευτών θα μπορούσαν να αποδοθούν στον ΣΥΡΙΖΑ. Κατεβάζοντας στους δρόμους εκατοντάδες χιλιάδες, οι «αγανακτισμένοι» συγκροτούν μια «ήρεμη δύναμη», την οποία η κυβέρνηση δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσει, αλλά ούτε και να αγνοήσει. Πολύ περισσότερο αφού η γενική συνέλευση της πλατείας Συντάγματος αποφάσισε να περικυκλώσει την Βουλή στις 15 Ιουνίου, όταν πιθανολογείται ότι θα ψηφίζεται η νέα δέσμη μέτρων.

Τι θα κάνει η κυβέρνηση; Θα συνεχίσει αγνοώντας την εκφρασμένη πλέον παλλαϊκή απαίτηση που λέει όχι στο μνημόνιο; Θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό, σε μια ύστατη προσπάθεια να αλλάξει το πολιτικό κλίμα; Η θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές ώστε να αποφασίσει ο λαός τη συνέχεια, αναγνωρίζοντας ουσιαστικά ότι δεν μπορεί πλέον να κυβερνήσει τη χώρα; Σε κάθε περίπτωση και με καταλυτικό παράγοντα το κίνημα των αγανακτισμένων, μπαίνουμε σε περίοδο ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευτύχης Βαρδουλάκης: «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Newsroom / «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Υπάρχει χώρος για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα; Είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ο αντίπαλος που θέλει η ΝΔ; Γιατί δεν ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ; Και τι σηματοδοτούν οι πρώτες εκατό μέρες του Τραμπ στην εξουσία; O Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον σύμβουλο στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχη Βαρδουλάκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Η αποκατάσταση των υποδομών στη Θεσσαλία, πλήρης τηλεδιοίκηση και αυτόματη πέδηση, γεωεντοπισμός τρένων σε πραγματικό χρόνο και η νέα πλατφόρμα railway.gov.gr στο υπουργικό
LIFO NEWSROOM
Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Πολιτική / Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Η εκπαίδευση θα βασίζεται στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διδάγματα πρόσφατων συγκρούσεων, περιλαμβάνοντας νέες ειδικότητες και εκπαίδευση σε σύγχρονα οπλικά συστήματα, τακτικές μάχης, χρήση drones και προσομοιωτές μάχης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM