Δημήτρης Σίμος, Τυφλά ψάρια

Μετά το βραβευμένο μυθιστόρημα "Τα Βατράχια", ο Δημήτρης Σίμος επιστρέφει σε ακόμη πιο σκοτεινά νερά

LIFOTEAM 11.5.2018 | 00:00

Με το πρώτο του έργο, τα Βατράχια, ο Δημήτρης Σίμος, κατέκτησε τις λίστες των bestseller και αναδείχτηκε ως ένας από τους κύριους εκφραστές του νέου μεσογειακού νουάρ, της νέας ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε συνεχή ανοδική πορεία.

 

Τώρα, ο ήρωας της σειράς Σκοτεινά Νερά των νέων Bell Best Seller, ο αστυνόμος Καπετάνος, επιστρέφει σε ένα ακόμη πιο σκοτεινό, μυστηριώδες, έξυπνο και με κινηματογραφική πλοκή μυθιστόρημα.

 

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι Γιώργος Πιέρρος και Ελεωνόρα Ορφανίδου. Πριν τη παρουσίαση οι σπουδαστές της σχολής «Δήλος-Δήμητρα Χατούπη» θα παρουσιάσουν το θεατρικό δρώμενο «Όταν κάνουμε μαθήματα θανάτου, κάποια στιγμή θα γυρίσουν και θα σκοτώσουν το δάσκαλο» σε διδασκαλία του Γιώργου Αδαμαντιάδη.

 

Το βιβλίο

Το άψυχο σώμα μιας νεαρής μητέρας ανακαλύπτεται στα βράχια της θάλασσας, δίπλα στην αλάνα του Φάρου. Ο αστυνόμος Καπετάνος καλείται να ξεμπλέξει το κουβάρι ενός φόνου που θα εμφανίσει μπροστά του ένα στοιχειωμένο παρελθόν.

 

Ο υπόκοσμος βγαίνει από το σκοτάδι αναζητώντας μια θέση στο φως με ανταμοιβή το χρήμα.  Μυστικά αίματος μέσα στην οικογένεια. Αδελφικοί δεσμοί που καμουφλάρονται. Το φως μπορεί να δώσει τη λύση. Τα ψάρια πρέπει να τυφλωθούν, να χάσουν το πλεονέκτημα του καμουφλάζ. 

 

Μια παράνομη ερωτική σχέση οδηγεί στην καταστροφή. Η προσπάθεια αναρρίχησης στα  ανώτερα κοινωνικά στρώματα θα αποτελέσει την αρχή για το παιχνίδι. Ένα παιχνίδι χωρίς νικητή.

ΠΟΤΕ11/05/2018 - 11/05/2018
ΠΟΥΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ MONOGRAM
Οδηγός Βιβλίου